ANA SAYFA > SAĞLIK > ''Yanığa diş macunu ya da yoğurt sürmeyin''

''Yanığa diş macunu ya da yoğurt sürmeyin''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Yanığa diş macunu ya da yoğurt sürmeyin''

Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, yaz aylarında sık görülen yanık olayları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yanık anında yoğurt, diş macunu sürülmemesi gerektiğini belirten Dr. Kocabaş, "Yanık hastaları mutlaka doktora gitmeli.Hastalar için yapılacak ilk müdahalede yanık bölgeye soğuk su tutmaktır" dedi.

Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, yaz aylarında sık görülen yanık vakaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yanık oluştuğunda hastaların mutlaka en yakın hastaneye götürülmesi gerektiğini belirten Dr. Kocabaş, "Aileler bazen yanık oluşan çocuklarda yanlış uygulamalara gidiyor. Yanık bölgesine diş macunu veya yoğurt sürüyorlar. Bu şekilde bir müdahale yapılmasını önermiyoruz. Çünkü bu ürünler reaksiyona ve enfeksiyona yol açabilir. Hasta yakınlarının yapacağı en iyi müdahale yanık bölgeye  soğuk su tutmak olacaktır. Yanık bölgeyi suyun altından çektikten sonra hala ağrı varsa biraz daha su tutmaları gerekir. Daha sonra en yakın hastaneye gitmelerini öneriyoruz" dedi. 

FONKSİYON BOZUKLUKLARINA YOL AÇABİLİR 

Özellikle el ve ayaklarda, ikinci ve üçüncü derece yanıkların çok iyi takip edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Kocabaş, "Çünkü ilerleyen dönemlerde parmaklarda yapışıklık , açılıp kapama gibi bozukluklar yapabilir. Yine eklem bölgeleri, diz, dirsek, koltuk altı gibi  bölgelerde oluşan yanıklar  kol ve ayakların tam olarak açılamamasına yol açabilir. Genital bölge, yüz bölgesi gibi bölgelerde yanık oluşması ilerleyen dönemlerde bazı fonksiyonlarda sorunlara yol açabilir" dedi. Yanık hastası olan çocukların mutlaka bir hekime gösterilmesini önerdiğini anlatan Dr. Kocabaş, "Bir doktorun mutlaka yanığın derecesini, oluşabilecek fonksiyon bozukluklarını değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minikler Judo Türkiye Şampiyonası Karşıyaka'da
Sonraki Haber Düzenli egzersiz baş ağrılarına iyi geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?