ANA SAYFA > EĞİTİM > YAMANLAR AMERİKA'DA ALTIN BIRAKMADI

YAMANLAR AMERİKA'DA ALTIN BIRAKMADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
YAMANLAR AMERİKA'DA ALTIN BIRAKMADI

Amerika Birleşik Devletleri Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 65. (AMC-10) Uluslararası Matematik Olimpiyatında Özel Yamanlar Koleji 12 Altın, 10 Gümüş, 15 Bronz toplam 37madalya kazandı.

ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi tarafından yapılan, Liselerin 10.sınıfları arasında yapılan dünya’nın en prestijli özel yarışması sayılan 65. AMC-10 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'na bu yıl sanal ortamda dünya genelinde 86 ülkenin 6000 okulundan 350 bin lise öğrencisi katıldı.

Türkiye'den yarışmaya katılan okullar arasında bulunan İzmir Özel Yamanlar Koleji toplam 12 altın madalya kazanarak ülkemizin gururu oldu. Özel Yamanlar Koleji öğrencileri ayrıca 10 Gümüş, 15 Bronz toplam 37 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada madalyalar Rusya, Türkiye, G.Kore, Çin, Amerika, Kanada ve Tayvan’lı öğrencileri arasında paylaşıldı.

Öğrencilerinin AMC-10 Uluslararası Matematik Olimpiyatı'nda 12’i Altın 37 madalya kazanmasının Türk milleti adına gurur verici olduğunu söyleyen Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “ABD Matematik Birliğinin 83 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyat dünyanın en önemli okullarının katılımı ile yapılıyor. Öğrencilerimi böylesine önemli başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemize en çok madalya kazandıran okuluz. Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TEMA VAKFI KARŞIYAKA GÖNÜLLÜLERİNDEN ÇEVRE ATAĞI
Sonraki Haber SÜRÜCÜLERE KURAL EĞİTİMİ VERİLİYOR

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?