ANA SAYFA > EĞİTİM > Vali ve İl Emniyet Müdürü miniklerle pedal çevirdi...

Vali ve İl Emniyet Müdürü miniklerle pedal çevirdi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vali ve İl Emniyet Müdürü miniklerle pedal çevirdi...

Karşıyaka Mavişehir ilkokulunda Bisiklet Eğitim Kartını alan minikler,İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile birlikte pedal bastılar.

Karşıyaka Mavişehir ilkokulunda İzmir Emniyet Müdürlüğü Bisikletli Trafik Polisi Tim amirliği personeli tarafından beden eğitimi derslerinde 976 öğrenciye; bisiklet sürüş eğitimi, yaya davranışları eğitimi ile servis ve toplu taşımada güvenli seyahat eğitimi sonucunda 'Bisiklet Eğitim Kartı' verme töreni geçekleştirildi.
Törene; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli Müdür, Amir, Komiser ve Polis Memurları ile öğrenciler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerden Dilara Nilcan, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın öğrencilere yazdığı mektubu okudu. Daha sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel 'Bisiklet Eğitim Kartı' almaya hak kazanan öğrencilere kartlarını verdi. Törenin ardından Vali Toprak ve Emniyet Müdürü Uzunkaya'da kasklarını giyerek öğrencilerle birlikte bisiklete bindi.
Vali Toprak örnek davranış oluşturması açısından projenin önemine dikkat çekerek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
Emniyet Müdürü Uzunkaya ise uyarıcı, eğitici toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayıcı çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmaların, emeğin toplum için, birey için, geleceğimiz için olduğunu belirtti.
Tören boyunca Vali Toprak ile Emniyet Müdürü Uzunkaya’nın Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi İlayKıngır ile sıcak sohbetleri dikkat çekti. Küçük İlay’ın eğitim ile ilgili duygu ve düşünceleri çevredekiler tarafından hayranlıkla dinlenirken Okulun hayırseveri için söylediği övgü dolu sözler alkışlandı.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘Mini pedal projesi' ile ilkokul öğrencilerine bisiklet ve trafik eğitiminin verilmesi Türkiye'de bir ilk olarak biliniyor.


“Mini Pedal Projesi” ile öğrencilere sağlıklı ve hareketli yaşamı teşvik etme,fiziksel aktivitenin en önemli ve eğlenceli unsurlarından biri olan bisiklet kullanımınınyaygınlaştırılması, trafik sisteminin diğer sistemler içinde var olmasını sağlayan “değişme-uyum-gelişme-öğrenme” gibi özelliklerinden yararlanılarak, gönüllü olarak trafik kurallarına uyma bilinciniesas alan bir trafik kültürünün oluşmasına katkı sağlanması amaçlandı.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Bisikletli Trafik Polisi Tim Amirliği (Beyaz Kırlangıçlar) personelitarafından ilkokul öğrencilerine beden eğitimi derslerinde;Bisiklet sürüş eğitimi, yaya davranışları eğitimive “Okul Servisi Eğitimi” verildi.
Parkurlardaki teorik ve pratik trafik eğitimlerini pekiştirmek ve çocuklarda trafik kültürüyaratmak amacıyla tasarlanan materyaller sponsor kuruluş olan TÜVTÜRK- AKTUR AraçMuayene İstasyonları İşletmeciliği A.Ş. tarafından karşılandı.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ /KARŞIYAKA HABER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bir nota, bir gülüş oldu...
Sonraki Haber Karşıyaka’da ''Sağlık ve Toplum Kongresi'' yapılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?