ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ÜNLÜ KOREOGRAF NATALIA KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE...

ÜNLÜ KOREOGRAF NATALIA KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÜNLÜ KOREOGRAF NATALIA KARŞIYAKA BELEDİYESİ'NDE...

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünyanın sayılı koreografları arasında gösterilen Natalia Zandukeli ile anlaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Dünya ve Avrupa çapında "En İyi Koreografi" ödülleri ve madalyaları bulunan Natalia Ulutaş Zandukeli, yılların sanat birikimini artık Karşıyaka için kullanacak. Ünlü Bolşov Balesi'nde, dünyanın en iyi baletlerinden sayılan Nuriyev'in öğrencisi olan, en saygın balelerde roller üstlenen ve bir süredir meslek yaşamını koreograf olarak devam ettiren Zandukeli, iki ay önce Karşıyaka Belediyesi ile anlaştı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın büyük destek verdiği Zandukeli, belediye bünyesinde ilk iş olarak Smyrna Koreografi Topluluğu'nu oluşturdu.
8 - 17 yaş aralığındaki 35 öğrenci ile çalışmalarına başlayan Natalia Zandukeli, farklı türlerdeki dans ve müzikleri harmanlayacak ve zengin kültür mozaiği oluşturan gösteriler hazırlayacak. Zandukeli himayesinde oluşturulan Smyrna Koreografi Topluluğu, önce yerelde sonra ulusal ve uluslararası gösterilerde Karşıyaka Belediyesi'ni temsil edecek. Dansçılar, gösterilerde Lazca, Ermenice ve Türkçe gibi farklı dilleri de kullanacak ve kültür alışverişinde bulunulacak.


Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başarılı sanatçı Zandukeli'nin Karşıyaka adına çok önemli işler yapacağına inandıklarını söyledi. Başkan Akpınar "Karşıyaka'yı kültür ve sanatın başkenti yapmak istiyoruz. Bunun için kararlı adımlar atıyoruz. Ses getirecek projeler için hazırlık aşamasındayız. Natalia Zandukeli, bu aşamada Karşıyaka ve Karşıyakalılar için önemli bir şans ve fırsattır. Kendisinin, ilçemizden çok yetenekli sanatçılar çıkaracağına da inanıyoruz. Ekibi ile birlikte gösterilerini Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında sergileyebilmesi için gereken tüm desteği vereceğiz" dedi.
Karşıyaka'nın adını ve sanattaki başarısını dünyaya duyuracaklarını söyleyen Natalia Zandukeli, "Smyrna Koreografi Topluluğu olarak Karşıyaka'nın adını sanat alanında dünyaya duyurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Baleden halk oyunlarına kadar çok farklı kültürlere ait dans ve müziklerin harmanlandığı gösteriler hazırlıyoruz. Şarkılarımızla da dünyaya barış mesajları vermek istiyoruz. Dünya çapında önemli şampiyonalara katılarak hem Karşıyaka'yı hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sanat ve sanatçının kıymetini bilen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber PLASTİK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİ İZFAŞ’LA BULUŞTU
Sonraki Haber ERBİL'İN YENİ SEVGİLİSİ 23 YAŞINDA...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?