ANA SAYFA > İZMİR > ULAŞIM DÜZENLEMESİNE EŞEKLİ PROTESTO

ULAŞIM DÜZENLEMESİNE EŞEKLİ PROTESTO

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ULAŞIM DÜZENLEMESİNE EŞEKLİ PROTESTO

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 40 genç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Haziran'da başlattığı aktarmalı ulaşım sistemine karşı eşekli protesto gösterisi düzenledi.

Üzerine 'eşşekobüs' yazdıkları bir eşeği belediye önüne getiren AK Partili gençler, İzmirlilerin eşeğe binip, aktarmalı sistemden daha hızlı işine gidebileceğini düşünme noktasına geldiğini söyledi.

Ak Parti İl Gençlik Kolu üyeleri Büyükşehir Belediye binası önünde 'Yetiş Binali Eshot'a yıldırım düştü', 'İzmirliyiz yürürüz, vapurları da iptal et yüzelim', 'En az 3 vesait' gibi esprili pankartlar açtı. İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar ve partili gençler basın açıklamasını 20 Dakika geç yaptı. Bunun nedeni ise protesto eylemi için kullanacakları eşeğin inatçılığı oldu. Eşeği, boynuna bağlı ipinden çekerek zorlukla belediye önüne getiren AK Partili gençler, daha sonra üzerinde 'Eşşekobüs' yazdıkları hayvanın arkasında basın açıklamasını yaptı.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, belediyenin "Hız kazanıyoruz", "Trafik sıkışıklığına son" vaatlerinin içinin boş olduğunun ortaya çıktığını söyledi. İzmir'de bir yerden bir yere gitmenin işkenceye dönüştüğünü ileri süren Kırkpınar, değişimin meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara danışılmadan yapıldığını savundu. Kırkpınar, 90 dakikada tek bilet ücretiyle ulaşımın bu sistemde yetersiz kalacağını CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görmesi gerektiğini belirterek, 16.5 kilometrelik metro ve İZBAN hattı ile kentin raylı sistem sorunun da çözülemeyeceğini, daha fazla raylı sistem, vapurların etkin kullanımının çare olacağını söyledi. İzmir'de çözümün Ak Parti belediyeciliği olduğunu savunan Kırkpınar, "Ancak Kocaoğlu bizimle görüşmeyecekse, fikir alışverişinde bulunmayacaklarsa sözün bittiği yerdeyiz. İnşallah İzmir Ak Parti belediyeciliği ile karşılaşınca sıkıntıları aşacak" dedi.

Bilal Kırkpınar, İzmirlilerin toplu ulaşımdaki sıkıntılar nedeniyle alternatifler aradığını söyledi. Dört aktarma yaparak 3 saat yolda çile çekmek istemeyen vatandaşın eşeğine binip aktarma yapmadan, tek vesaitle işine gitmeyi düşünme noktasına geldiğini belirten Kırkpınar, "İzmirliler bu çileyi çekmek için oy vermedi" dedi.

AK Partili gençler açıklamanın ardından belediyenin önünden ayrıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EĞİTİM VE SUÇ
Sonraki Haber KARŞIYAKA'DAKİ BANKA ATM'SİNE KART KOPYALAMA SİSTEMİ YERLEŞTİRENLER YAKALANDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?