ANA SAYFA > İZMİR > TÜRKİYE’NİN İLK AYAKKABI MÜZESİ FUAR’A TAŞINIYOR

TÜRKİYE’NİN İLK AYAKKABI MÜZESİ FUAR’A TAŞINIYOR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
TÜRKİYE’NİN İLK AYAKKABI MÜZESİ FUAR’A TAŞINIYOR

2 Haziran Perşembe günü kapılarını otuz altıncı kez açacak olan Ayakkabı Kış Fuarı, çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak.

Gişe rekorları kıran ünlü yapım Harry Potter filmlerinde, büyücüler dünyasının karekteri Harry Potter’in kullanmayı tercih ettiği Osmanlı Çarıkları, fuarın gözdesi olacak.

Ayakkabı Kış Fuarı, sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak düzenleniyor.

Sergide neler yok ki...

İzmir Ayakkabıcılar Odası ve İZFAŞ işbirliğinde gerçekleştirilen sergide; birbirinden değerli 200 yılı aşkın ayakkabılar ve ayakkabı yapımında kullanılan tarihsel aletler, makinalar yer alacak.

Ayakkabı ve ayakkabı el aletleri müzesinde; Zarafetin, tutkunun ve rekabetin rüzgârı karşılıyor sizi: 1910 Yılında elde imal edilmiş çizme, Yüzelli yıllık makine ve el aletleri, Metelik, Osmanlı Postalı, Tokalı Yemeni, Çarık Ayakkabı Saray Terliği ve Efe Çizmeleriyle orijinal haliyle yapılan bazı ayakkabılar sergileniyor.

Günümüzde kullanılmayan tahta çiviler, geçmişte kullanılmış kaçaburuk, ıstaka, filo bıçağı, katoki, parmaklık, dolgu mumları gibi birçok el aletlerini de müzede görebilirsiniz.

210 yıl öncesinde giyilen yetişkin ve çocuk ayakkabılarının dikkat çektiği sergide; çarıktan yemeniye, takunyadan kunduraya ayakkabının tarihi yolcuğu gözler önüne serilecek.

Ayakkabı Müzesi Hakkında

İlklerin Şehri İzmir, Türkiye’de İlk Ayakkabı Müzesi’nin de Sahibi…

 Türkiye’nin ilk Ayakkabı Müzesi,  İzmir Ayakkabıcılar Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren İzmir Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi binasında çok geniş kapsamlı olarak yer alıyor.

Okulun binasında ayakkabı ve ayakkabı el aletlerinin sergilendiği ayakkabı müzesi; dünden bugüne kadar yüzlerce ayakkabı ve ayakkabı üretiminde kullanılan el aletlerini sergilemek üzere sektör çalışanlarından, ustalardan ve kurumlar tarafından bağışlanmak suretiyle bir araya getirildi.

“Geçmiş geleceğimizin ışığıdır” felsefesinden yola çıkılarak geçmişimizi günümüzde yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için oluşturulan İzmir Ayakkabı Müzesi, 26 Şubat 2004 tarihinde yani bundan tam on yıl önce, çeşitli kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin büyük katılımlarıyla dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ali Coşkun tarafından açılarak hizmete sunuldu.

HABERE AİT VIDEO

izfaş,ayakkabı fuarı,harry potter,çarık,İzmir Ayakkabıcılar Odası
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARNE HEDİYESİ BÜYÜKŞEHİR'DEN
Sonraki Haber BOSNA HERSEK'İN AKHİSARLILAR'I KARŞIYAKA'YA HAYRAN KALDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?