ANA SAYFA > ÇEVRE > Türkiye’de ilk ve tek olacak: Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı açılıyor

Türkiye’de ilk ve tek olacak: Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı açılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye’de ilk ve tek olacak: Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı açılıyor

Örnekköy’de bulunan çocuk ormanı, Karşıyaka Okulları Orman Eğitim Alanı olarak tahsis ediliyor.

400 dönümlük alanda öğrencilere orman bilincinin yanı sıra eğitim, aileleri ile hafta sonu kamp yapma imkânı sağlayacak.

Bilişim çağında bulunan öğrencilerin doğa ile bağ kurmaların, çocuklarda orman sevgisi ve çevre bilinci oluşturulması, insan kaynaklı felaketlerin özellikle de orman yangınlarının önüne geçilmesi, öğrencilerin aileleri ile birlikte doğal ortamda kamp yaparak baş başa vakit geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Okulöncesi, İlk ve ortaokul derslerinin müfredatla ilişkilendirilip sınıf dışı ormanlık alanda, derslerin daha zevkli hale getirilmesini sağlamayı amaçlayan proje okul yöneticileri ve veliler tarafından ilgi ile karşılandı.

Projenin çocukları doğayla buluşturarak duygusal tatminsizlik, dikkat eksikliği ve hiperaktivite ile obeziteden koruma da katkı sağlayacağı belirtildi.

“İzmir’deki tüm özel ve kamu okulları yararlanacak”

Karşıyaka’daki okul yönetici ve okul aile birliği başkanları ile alanı gezen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, projenin Türkiye’de uygulanacak ilk ve tek proje olduğunu söyledi. Kaymakam Yücel şunları söyledi. “Okulöncesi Okul Müdürümüz Gönül Özden, Okulu için böyle bir proje ile bize geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bunun daha geniş alana hitap etmesi için çalışmalar yaptık. Projemizi İzmir Orman Bölge Müdürümüz Şahin Aybal ile paylaştık. Olumlu yaklaşımları bizi daha geniş araştırmaya yöneltti. Okul müdürlerimiz ve okul aile birliği başkanlarımız ile alanı yerinde inceledik. Çok ilgi ile karşılandı. Umarım en kısa zamanda çalışmalara başlarız. Bu eğitim alanından İzmir’deki tüm özel ve kamu okulları yararlanacak”

Proje yaşama geçirildiğinde Okulöncesi, ilk, orta ve lise öğrencileri faydalanacağı gibi üniversite öğrencilerinin eğitim uygulamaları ve doğa sporları için de kullanılacak.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KİTVAK koşusu Şirinyer Hipodromu'nda
Sonraki Haber Karşıyaka yönetiminden tribün açıklaması...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?