ANA SAYFA > EĞİTİM > Türk ve İtalya Edebiyatları Karşıyaka'da buluşuyor

Türk ve İtalya Edebiyatları Karşıyaka'da buluşuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türk ve İtalya Edebiyatları Karşıyaka'da buluşuyor

Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği, “Türk ve İtalyan Kültürleri Buluşması “ adlı etkinlik, 14 Nisan 2018 Cumartesi günü, saat 13.30’da, Çarşı Kültür Merkezi’nde (İZMİR, Karşıyaka’da) gerçekleştiriyor.

Etkinliğin ilk bölümünde, İzmir Kitap Fuarı’nın da “uluslararası” konukları olan İtalyan eğitimcilerin ve Türk akademisyenlerin katılımıyla, “Eğitim’den Edebiyat’a Türk ve İtalyan Kültürleri Buluşması” başlığı altında, iki ayrı oturum yapılacak. İtalyan pedagoglar, Montessori eğitiminin edebiyat alanındaki uygulamaları üzerine çok özel teknikleri ve çok özgün pratikleri, izleyiciler ile paylaşacaklar. Türk akademisyenler,  iki kültür ve iki edebiyat üzerine karşılaştırmalı değerlendirmelerde bulunacaklar.

Etkinliğin ikinci bölümünde, Kevser Atay’ın şiir-müzik dinletisi ve Güney özkılınç’ın “Bursa’nın Nazım’ı Belgeseli”nin gösterimi yer alıyor.

Kevser Atay, Türk şiirinin değerlerinden Nazım Hikmet, Attila İlhan, Can Yücel şiirleri ile kendi şiirlerinden örnekler sunacak.

Nâzım'ın 11 yıllık Bursa hapisliğini anlatan “Bursa’nın Nâzım'ı” belgeseli, İzmir’de ilk kez, Güney Özkılınç’ın sunumuyla, izleyicilerle buluşuyor.

Asılsız iddialar sonucunda aldığı 13 yıllık hapis cezasının 11 yılını Bursa’da geçiren Nâzım Hikmet’in yaşamındaki bu dönem, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü araştırmacı-yazar Güney Özkılınç’ın ‘Nâzım’ın Bursa Yılları’ adlı yapıtından yola çıkılarak hazırlanan “Bursa’nın Nâzım'ı” belgeseline taşındı.

Hapisliği süresince Bursa Cezaevi’ni bir tür okula dönüştürerek çeşitli nedenlerden hüküm giymiş mahkûmların öğretmeni olan Nâzım’ın yaşamındaki bu çok özel anlar, söz konusu belgesele yansıdı. “Bursa’nın Nâzım'ı”  belgeselinde Nâzım'ın 11 yıllık Bursa hapisliği süresince yanında olan insanların, tanıkların röportaj, anı ve belgelerine yer veriliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Yeşilgiresun'u 6 farkla yendi...
Sonraki Haber Trifunovic: Maçın kontrolünü maçın başında aldık...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?