ANA SAYFA > EKONOMİ > Tramvay Karşıyaka'da emlak fiyatlarını uçurdu

Tramvay Karşıyaka'da emlak fiyatlarını uçurdu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tramvay Karşıyaka'da emlak fiyatlarını uçurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Nisan 2017'de hizmete sunulan Karşıyaka tramvay hattı ve 16 Şubat 2018'de devreye alınan Konak tramvay hattı, kent genelindeki raylı sistem uzunluğunu 180 kilometreye[1] çıkarırken, tramvay güzergahındaki emlak piyasasını da hareketlendirdi.

Alaybey'den başlayıp Mavişehir'de sonlanan 14 duraklı ve 8,8 kilometre uzunluğunda Karşıyaka tramvay hattında 2018 Şubat ayında en yüksek konut satış birim fiyatının 4.972 TL/m2 ile, en yüksek kira birim fiyatının ise 21,8 TL/m2 ile Bilim Müzesi Durağı'nı kapsayan bölgede gerçekleştiği gözlemleniyor. Karşıyaka tramvay hattında 2018 Şubat ayında en düşük konut satış birim fiyatı 2.891 TL/m2 ile Alaybey'de, en düşük kira birim fiyatı ise 10,5 TL/m2 ile Çevre Yolu bölgesinde kaydedildi. Karşıyaka tramvay hattında konut yatırımı geri dönüş süresi açısından en avantajlı olan bölge 17,6 yıllık geri dönüş süresiyle Ataşehir olurken, en düşük avantaj sunan bölge ise 23,0 yıllık geri dönüş süresiyle Yunuslar ve Çevreyolu Tramvay Durağı bölgeleri oldu.
 
Ataşehir Tramvay Durağı bölgesindeki kiralar son 5 yılda %129,2 arttı
Rapordaki kira artışı verileri değerlendirildiğinde, Karşıyaka tramvay güzergahındaki kira artış şampiyonunun Ataşehir Tramvay Durağı bölgesi olduğu ortaya çıktı. Ataşehir'deki kiralar son 5 yılda %129,2, son 2 yılda %64,4, son 1 yılda ise %25,8 oranında artarak her üç kategoride de, Karşıyaka Tramvay Hattı üzerindeki diğer semtleri geride bıraktı.
 
Karşıyaka hattında, son 5 yılın satış fiyatları artış şampiyonu Karşıyaka Tramvay Durağı bölgesi
Konut satış fiyatları değerlendirildiğinde ise, son 5 yılda Karşıyaka tramvay hattı üzerindeki en büyük artışın %128,9 ile Karşıyaka Tramvay Durağı bölgesinde olduğu gözlemleniyor. Araştırmaya göre son 2 yıl içinde hat üzerindeki en büyük konut satış fiyat artışı %56 ile yine Karşıyaka Tramvay Durağı bölgesi, son 1 yılda ise en fazla %26 ile Çevre Yolu Tramvay Durağı bölgesinde yaşanmış.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 23.İzmir Kitap Fuarı etkinlik programı belli oldu
Sonraki Haber KARGEM'de kayıtlar başlıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?