ANA SAYFA > EĞİTİM > ''Train To Work'' Türkiye ayağı Karşıyaka'da gerçekleştirildi

''Train To Work'' Türkiye ayağı Karşıyaka'da gerçekleştirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Train To Work'' Türkiye ayağı Karşıyaka'da gerçekleştirildi

Finlandiyalı Satu Virtanen'in proje koordinatörlüğünde Karşıyaka İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nün de ortakları arasında olduğu "Train To Work" isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında proje ortakları İzmir'e geldi. Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka ve Türkiye ortaklığındaki projenin Türkiye ayağı Karşıyaka'da gerçekleştirildi.

Karşıyaka Cihat Kora Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde Beş ülkeden 16 öğrencinin ve öğretmenlerinin yer aldığı proje kapsamında Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile çeşitli fabrikalarda incelemelerde bulunuldu.
Projenin Türkiye İrtibat Sorumlusu Aysun Çoban, KA2 Erasmus+ Mesleki Eğitim ve Stratejik Ortaklıklar Projesi olan "Train to work"un  meslek liselerindeki öğrencilere daha çabuk ve daha kolay bir şekilde istihdam olmalarını sağlayacağını belirterek "Bu proje ile öğrenciler çeşitli yerlerdeki fabrikaları, mesleki okulları dolaşarak buradaki uygulamaları yerinde görme imkanına kavuşuyor. Ayrıca cv yazmayı da öğreniyorlar. İnternet ortamında da blog hazırlayacak ve projedeki deneyimlerini buradapaylaşacaklar. Bu proje öğrencilere + değer kazandıracağı için mezun olduklarında kolayca iş bulacaklar" dedi.

MEMNUN KALDILAR

Proje Koordinatörü Satu Virtanen, Türkiye'ye daha önce de geldiğini fakat İzmir'i ilk defa gördüğünü ve gösterilen ilgiden  duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Türk insanı yabancı dil bilmese bile konuklarını çok iyi ağırlıyor ve çok cana yakın davranıyor. Bu yüzden Türkiye'ye her gelişimde buradan olumlu izlenimlerle dönüyorum" dedi. Roy Viitanen ise izlenimlerini şöyle belirtti; "Ben 4 yıl önce de farklı bir proje için İzmir'e gelmiştim. O zaman da Türkiye ve İzmir için iyi izlenimlerle ülkeme dönmüştüm Şimdi de olumlu duygularla ülkeme dönüyorum. Türk insanı gerçekten hoş görülü ve misafirperver" diye konuştu.

Proje kapsamında Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden program katılımcıları, okulun bölümlerini Okul Müdürü Ayhan Kuran ile beraber dolaşarak Kuran'dan okul hakkında bilgi aldı. Uygulamalı anasınıfı, grafik tasarım, güzellik ve saç tasarım, el sanatları başta olmak üzere okulun her bölümünü gezdiren Kuran, "Bizim çocuklarımız burada mesleği çok iyi öğreniyor. Bunun için tüm imkanlar sağlanmış vaziyette. O yüzden buradan mezun olan bir öğrencimiz dışarıda boşta kalmaz" dedi.

Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Başmüdür Yardımcısı Cihat Çelebi ise bu tür projelerin önemine değinerek "Öğrencilerin meslekleri yerlerinde uygulamalı olarak görmesi gerçekten önemli. Bu yüzden bu tür projelerin istihdama önemli katkı sağlayacağını öğrencilerimizin de teorik olarak öğrendiği bilgileri bu projeler sayesinde daha kolay iş bularak pratiğe dökeceğini sanıyorum o yüzden de bu ve benzeri projelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Uygulamalı ana sınıfı öğrencileri misafirlere şarkı söylerken öğle yemeğindeki  ikramlar okulun yiyecek içecek hizmetleri bölüm öğrencileri tarafından sağlanırken etkinliğin en dikkat çekici yönü içilen Türk kahvesinin ardından konukların kahve falına bakılması oldu. Öte yandan konuklar Suzan Divrik'te yapılan takıları ve el sanatlarını beğenerek hatıra olarak satın alırken proje için Türkiye'ye gelen öğrenciler ve öğretmenleri kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Vatan Size Aileniz Bize Emanet projesinde 1000.koli kışlalara ulaştı
Sonraki Haber Karşıyaka'da kavga eden kadın sürücüler uzlaşamadı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?