ANA SAYFA > İZMİR > Toplu ulaşıma sınav ayarı

Toplu ulaşıma sınav ayarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Toplu ulaşıma sınav ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu yapılacak üniversite sınavları nedeniyle adayların sınav merkezlerine ulaşımını kolaylaştıracak önlemler aldı. Özellikle üniversite kampüslerinde yaşanacak yoğunluk doğrultusunda seferler takviye edildi.

30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım kurumları ESHOT, İzmir Metro ve İZDENİZ bir dizi önlemler aldı. Öncelikle yaşanacak yoğunluk doğrultusunda sefer sayıları arttırıldı. 

Otobüslere ek sefer
Buna göre, sınav merkezlerinin yoğunlukta olduğu hatlar ve metro bağlantılı hatlar ile 525 numaralı Bornova Metro - Ege Üniversitesi Kampüs ve 412 numaralı Tınaztepe-Yerleşke hatlarında sınav saatleri göz önüne alınarak ilave seferler konuldu. 353 Gaziemir–Tınaztepe hattı Pazar günü de sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecek. 290 Bostanlı İskele – Tınaztepe, 390 Tınaztepe - Bornova Metro, 596  Katip Çelebi Üniversitesi - Egekent Aktarma ve 690 Tınaztepe - F.Altay Aktarma hatları, Cumartesi ve Pazar günleri, sabah sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecek. Sınav bitiş saatlerinde sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerden de kent merkezine yeterli sayıda otobüs tahsis edilecek.

Metro'da sefer sıklığı arttı
YKS nedeniyle İzmir Metrosu'nda da sefer sıklıkları arttırıldı. Cumartesi günü 06.00-07.30 arasında 10 dakika, 07.30-20.00 arasında 5 dakika arayla sefer yapılacak. Pazar günü ise sefer sıklığı 06.00-06.30 arası 10 dakika, 06.30-20.00 arası 6 dakika olarak belirlendi. 
İZDENİZ Genel Müdürlüğü ise oluşabilecek yolcu yoğunluğu doğrultusunda ek sefer yapmak gerekli düzenlemeleri yaptı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yenilendi
Sonraki Haber İzmir'e çevreci havuz geliyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?