ANA SAYFA > EĞİTİM > Tevfik Fikret okullarından, üniversite sınavlarında büyük başarı

Tevfik Fikret okullarından, üniversite sınavlarında büyük başarı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tevfik Fikret okullarından, üniversite sınavlarında büyük başarı

Kurulduğu günden bu yana ilkeli eğitim anlayışıyla yeni nesiller yetiştiren İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları üniversite sınavlarında yakaladığı yüzde 100 başarı ile dikkat çekiyor. Bu yıl 78 mezun veren okulun tüm mezunları üniversite sınavında başarı sağladı.

İzmir Özel Tevfik Fikret Okulları, Cumhuriyet değerlerine bağlı bilimsel eğitim anlayışı ve yüzde 100 başarı hedefiyle yeni nesiller yetiştirmeye devam ediyor. Okulun bu yıl mezun ettiği 78 öğrencinin tamamı üniversite sınavında başarı sağladı. Japonya ve Fransa’daki üniversitelere de öğrenci gönderen okulun mezunları en çok mühendislik alanlarını tercih etti.

TABAN PUANLAR YÜKSELDİ

İzmir Özel Tevfik Fikret Anadolu - Fen Lisesi Müdürü Dürrin Toksöz, okulun yakaladığı bu istikrarlı başarının okula olan talebi arttırdığını bu nedenle okula giriş taban puanlarını yükseltmek durumunda kaldıklarını söyledi. Toksöz, İzmir Tevfik Fikret Okulları olarak Ulusal ve Uluslararası Proje yarışmalarında da başarılı olduklarını özellikle bu yıl yapılan 25. MEF Uluslararası Proje Yarışmasında Fizik 1.liği ve İnovasyon Özel Ödülü kazanmasının da okula olan ilgi ve talebin artırdığını belirterek, “Okulumuzun başarıları, fiziksel konumu ve ilkeli eğitim anlayışımız bize olan talebi arttırdı. Eğitim kalitemizi koruyabilmek adına bu yıl taban puanlarımızı yükseltmek durumunda kaldık” dedi. Toksöz, okulun burs politikasında da değişikliğe gittiklerini ifade ederek, “Okulumuzda burslu okuyan öğrencilerin not ortalamalarının 80’in altına düşmemesi gerekiyor. Eğer burslu okuyup 80’in altında bir not ortalaması alırsa öğrencin bursunu iptal ediyoruz” diye konuştu.

YENİLENEN YÖNETİM

Özellikle değişen yeni yönetim ile çağdaşlaşma yolunda okulun öneminin daha da ortaya çıkacağını vurgulayan Toksöz, İzmir Tevfik Fikret Okulları  adını her platformda görmek adına gereken yenilikleri yapmak için görev başında olduklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Süt ürünleri tüketimi yüzde 3,5 arttı
Sonraki Haber Deprem gerçeği Bornova'da konuşuldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?