ANA SAYFA > SAĞLIK > Teknolojideki son sistem tomografi cihazı Medicalpark'a geldi

Teknolojideki son sistem tomografi cihazı Medicalpark'a geldi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Teknolojideki son sistem tomografi cihazı Medicalpark'a geldi

Saniyeler içerisinde kalp anjiyosu ve kolonoskopi yapabilen bilgisayarlı tomografi sistemi Medical Park İzmir Hastanesinde hizmete girdi.

Medical Park İzmir Hastanesinde,Türkiye’de sadece 3 adet bulunan sistemin tanıtımı için bir kokteylli toplantı düzenlendi. Tanıtım toplantısına ToshibaTürkiye Tıbbi Sistemler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO HiroshiTani, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.ZaferBeken, hastanenin Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Selim Serter, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Turhan Eğlenoğlu, Karşıyaka Başsavcısı Kazım Arapoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe SGK Müdürü Tuncel Dağdelen, hastane yöneticileri, doktorlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Yeni kurulan sitemi ile hastalar, diğer tomografilere oranla 25 kat daha az radyasyona maruz kalacak,cihaz bir kalp atışının 4’te 1’i süresinde kalp çekimi yapıp, kolonoskopiyi de 10 saniyenin altında bir süre içerisinde gerçekleştirirken, görüntülenmesi en zor alanları dahi yüksek çözünürlükte başarıyla görüntüleyecek.

Sistemin tanıtımında ToshibaTurkiye Tıbbi Sistemler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO HiroshiTani, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.ZaferBeken, hastanenin Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Selim Serter ve E.Ü. den Prof. Dr. Hüseyin Hüdaver Alperbirer konuşma yaptılar.

Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.ZaferBeken diğer cihazların bir turda 2 veya 4 santimetre alanı tararken yeni cihazın daha kısa sürede 16 santimetre alanı taradığını söyledi.

ToshibaTurkey Tıbbi Sistemler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO HiroshiTani, "Bu sistem dünyanın en gelişmiş bilgisayarlı sistemi ve dünya üzerinde bu sistemi sadece Toshiba yapabiliyor. Bu sistem tüm vücut tomografi sistemini dolayısıyla vücudun her yerine kullanılabilir ancak kalpteki üstünlüğü çok verimli ve efektif. Bir diğer özelliği de çok düşük radyasyon dozu vermesidir. Normalde kalbi taramak için kullanılan tomografi sistemleri 6 doz verirken bu sistem 1’in altında doz veriyor. Yani 25 kat daha az radyasyon veriyor. Burada 25 kalp anjiyosu yaptırsanız alacağınız dozla diğer sistemlerde 1 kalp anjiyosu yaptırdığınızda alacağınız doz aynı" dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Hüdaver Alper ise tomografinin tarihsel gelişimi ve hastalıklarda tanı konulması sürecinden oluşan bir sunum yaptı.

Sistemin İzmir’de sadece Medical Park İzmir Hastanesine getirildiğini belirten Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Selim Serter, " Çok hızlı ve geniş kapsama alanına sahip bir cihazdır. Herkes bu cihazla kalplerinde herhangi bir patoloji olup olmadığı bilgisine etkin ve hızlı şekilde ulaşabilirler. Bunun yanı sıra cihaz endoskopik yollarla akciğerlerin havayollarını, bağırsakların duvar yapısını, kolonoskopi uygulamalarını da herhangi bir müdahale olmadan gerçekleştirebiliyor. Kalpteki damarların yanı sıra beyin, vücut organları, bacak damarları, tüm damar sistemlerini anjiyografik işleme gerek olmaksızın gösteriyor. Ayrıca kanser hastalarında tümör canlılığını, nüksetme olup olmadığının sonucunu etkili ve hızlı veriyor" dedi.

Konuşmaların ardından TOSHİBA Türkiye Tıbbi Sistemler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO HiroshiTani ve Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Zafer Beken açılış kurdelesini kesti.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir 9. Hamsi Şöleni Bostanlı'da başladı...
Sonraki Haber İnsanlık, insanın içinde...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?