ANA SAYFA > EKONOMİ > Tehlikeli maddeler bu kadından sorulur...

Tehlikeli maddeler bu kadından sorulur...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tehlikeli maddeler bu kadından sorulur...

Tehlikeli madde danışmanı Merve Civelek, tehlikeli madde danışman zorunluluğunun toplum ve çevre için çok önem taşıdığını söyledi.

Ataoğulları Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı sahibi ve Karşıyaka Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) Sosyal Komite Başkanı olan Merve Civelek Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirildiklerini belirterek, 'Tehlikeli madde ile ilgilenen işletmelerin, tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurmalı veya tehlikeli madde güvenlik danışmanlık hizmeti almalarının yasal bir zorunluluk aynı zamanda da toplum ve çevre için çok önemli olduğunu söyledi.

Karayolu taşıma yönetmeliğine göre K1, K2, C1, C2, L1, L2, R1, R2 yetki belgesine sahip olup, tehlikeli maddelerin karayolunda taşınması hakkındaki yönetmelik kapsamında faaliyet gösteren taşımacıların, tam zamanlı tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurması veya tehlikeli madde güvenlik danışmanlık hizmeti alması gerektiğini belirten Civelek, sağlık kuruluşlarının çoğu birtakım tehlikeli kimyasal kullanılmaktadır. Sağlık kurumları için tehlike sadece kullanılan kimyasallarla oluşmayıp; radyasyon ve bulaşıcı maddelerde büyük önem ve tehlike arz ediyor.Tehlikeli atıklar ve kullanılan tehlikeli kimyasalları depolayan, taşıyan, paketleyen herkes bu işlemlerde taraf olur. ADR’ye göre hertarafın yükümlülüğü var” dedi.

1 Ocak 2018 den beri zorunlu

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı kuruluşlarından tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti alınması, yıllık tehlikeli madde miktarı 50 ton altında olan işletmeler ise yıllık muafiyet raporu almaları 01.01.2018 tarihinden itibaren zorunlu kılınmıştı.

Özel Haber ve Fotoğraflar: YILMAZ DURMAZ /www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Güzel Türkiye’yi temsil edecek
Sonraki Haber Karşıyaka’da bala kadın eli değdi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?