ANA SAYFA > TEKNOLOJİ > Taşınabilir Harddisk Tavsiyeleri

Taşınabilir Harddisk Tavsiyeleri

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Taşınabilir Harddisk Tavsiyeleri

İnsanlar gün içerisinde bilgisayarlarında, telefonlarında veya kameralarında birçok işlem yerine getiriyor.

Bu işlemler sonunda dosyalarını, videolarını ya da fotoğraflarını kaydederek muhafaza ediyor. Muhafaza edilen dosyalar bilgisayarın harddiskinde saklanıyor. İlk bilgisayarlarda devasa büyüklüğüne rağmen çok küçük saklama kapasitesi olan harddiskler mevcuttu. Teknolojiden payını alan harddiskler zamanla küçüldü ve depolama alanları çok arttırıldı. Bilgisayarlarda muhafaza edilen dosyaların hem bilgisayar hafızasını gereksiz yere meşgul etmesi hem de dosyaları bilgisayarsız taşıma ihtiyacı taşınabilir harddisklerin üretimine vesile oldu. Taşınabilir harddisk sayesinde hem bilgisayarların depolama alanı boşaltıldı hem de kişilerin dosyaları depolama, yedekleme, taşıma ve paylaşma işlemleri kolaylaştı. Sunduğu imkânlar sonunda kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlanan taşınabilir harddisklere teknoloji firmaları da kayıtsız kalmadı. Farklı renk, boyu ve kapasitede üretilen harddiskler reyonlardaki yerini aldı. Taşınabilir harddiskler kullanımı kolay olsa da kaybolma ve bozulma gibi riskleri de barındırmaktadır. Bu nedenle taşınabilir harrddisk seçimi yaparken özen gösterilmelidir.

Taşınabilir Harrddisk Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Öncelikle taşınabilir harrddisk alırken üretici markaya dikkat edilmelidir. Çünkü kendisini bu konuda geliştirmiş ve sorunsuz ürünler üreten firmalar bulunmaktadır. Bu markalardan alınan ürünler daha uzun süreli kullanılacaktır, hem de çabuk bozulma ile dosya kaybı yaşanmayacaktır. Taşınabilir harrddisk alırken dikkat edilecek ikinci husus ürünün depolama kapasitesidir. Nerede kullanılacağına ve ne kadar muhafaza yapılacağına göre kapasitesi seçilmelidir. Hiç kullanılmayacak kadar büyük bir kapasitede taşınabilir harrddisk tercih edilmemelidir. Bu bütçeye gereksiz yük olacaktır. Disk dönüş hızı da incelenmelidir. Taşınabilir harddiskin bilgisayara bağlanmasından sonra içerisindeki dosyaları gösterme süresi doğrudan disk dönüş hızı ile ilgilidir. Ne kadar hız o kadar kısa süre demektir. 

Taşınabilir harddiskin boyutu tercih sebebi olmalıdır. Hantal, ağır, görüntüsü kötü bir taşınabilir harrddisk kullanım rahatlığı vermeyecektir. İçerisinde film barındırıp bunları izlemek amaçlı kullanacak olanlar için medya özelliği olan bir taşınabilir harrddisk tavsiye edilir. Aksi halde harddiski televizyona bağlamak ve içerisindeki filmleri izlemek mümkün olmayacaktır. Bağlantı birimi olarak ise USB3 yeterli olacaktır. Kabloyu sevmiyorum diyenler için wifi özelliği içeren harddiskler önerilir. .

Taşınabilir Harrddisk Seçimi

Çoğu kullanıcı taşınabilir harrddisk alırken hafızası iyi olsun mantığı ile hareket edip bütçesine uygun olan ürünü satın almaktadır. Ancak taşınabilir harrddisk seçiminde fiyat ve kapasite parametrelerden sadece ikisidir. Diğer özellikler de incelenmeli, kullanımda problem çıkartacak ürünler elenmelidir. Güvenilir markalar çevresinde uzman görüşleri ve önceki kullanıcı yorumları okunmalıdır. Taşınabilir harddisk alımında https://www.incehesap.com/tasinabilir-harddisk-fiyatlari/ sitesini ziyaret ederek, sitede bulunan farklı kapasite, boyut, renk ve markalardaki taşınabilir harddisklerden birisine taksitli, havale, tek çekim ödeme seçenekleri ve 24 saatte ücretsiz kargo fırsatı sahip olabilirsiniz.

Tanıtım

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Siyah Stiletto Model Arayanlara Öneriler
Sonraki Haber Uzun Etek Modelleri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?