ANA SAYFA > EKONOMİ > Tandır Ekmeği artık Karşıyaka'da...

Tandır Ekmeği artık Karşıyaka'da...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Tandır Ekmeği artık Karşıyaka'da...

Karşıyaka’da Güneydoğu Anadolu’nun 5 bin yıllık geleneği olan tandır ekmeği fırını açıldı.

Karşıyaka Şemikler’de pazar yeri karşısında açılan tandır ekmeği fırını (dükkânı)nda 2 tandırda pişen ekmeklerin unu ve ekşi mayasının organik olduğunu belirten dükkân ortaklarından Ali Çoşka şunları söyledi. “ Celal Ertaş ile İkimiz bir araya gelerek Karşıyaka’da damak zevki olanlara bir hizmet edelim dedik. Batman’dan Diyarbakır, Siirt’ten tandır ekmeği getirtmeyelim dedik, Fırat’97 Doğal Tandır Ekmeği dükkânı açmaya karar verdik. Pazar yerine yakın olsun istedik. Pazara gelenler sıcak sıcak ekmeklerini de alıp götürsünler diye düşündük.Bu tandırlarda tamamen organik ekmek üretiliyor. Özel topraktan oluşan tandırların ısınması için toprak tandır yerleştirilmeden özel volkanik taşlar döşedik. Bu volkanik taşların doğalgaz ile ısıtılması ile tandır ısınıyor. Tam buğday taş değirmende öğütülmüş doğal tandır ekmeği toprak tandırda yapıştırma usulü ile pişiyor” dedi.

Ekmek tandırı açılışına İzmir eski milletvekillerinden Vezir Akdemir,  Karşıyaka eski belediye başkanı Cihan Türsen, Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri MuhdiŞavural (İzmir Siirtliler Derneği Başkanı), Muammer Gezginci, Siirtlilerin sevilen isimlerinden Nedim Ayaz, Bostanlıspor Kulübü Başkanı, Gazeteci Avni Erboy, katıldı.

Haber, fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ ( www.karsiyakahaber.com )

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Çevre Dostu Şehir Ödülü''nün sahibi İzmir
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka sonunu getiremedi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?