ANA SAYFA > GÜNDEM > Sorunları ''Aile Üniversitesi'' çözecek

Sorunları ''Aile Üniversitesi'' çözecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sorunları ''Aile Üniversitesi'' çözecek

Karşıyaka Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile Ege İş Kadınları Derneği örnek bir işbirliğine imza attı. Aile yapısını güçlendirmek ve bunu topluma yansıtmak için el ele veren üç kurum ‘Aile Üniversitesi’ kurdu.

Çocuklara ve ebeveynlere yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile farkındalık yaratan Karşıyaka Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi ile Ege İş Kadınları Derneği işbirliğinde yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Bozulan aile yapısını onarmak, anne-baba-çocuk ilişkilerini güçlendirmek ve sağlıklı aile yapısı ile topluma yön vermek için el ele veren üç kurum, “Aile Üniversitesi” oluşturdu.

Uygulama kapsamında anne ve babalara, Aile Hukuku, Aile Sağlığı, Din, Bütçe Yönetimi, İletişim, Zaman Yönetimi ve Girişimcilik konularında eğitimler verilecek. Eylül ayında başlayacak eğitimler Aralık ayına kadar devam edecek. Her eğitim 40 kişilik kursiyerlerden oluşacak. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlara sertifika verilecek.

“ANNE- BABALAR BU DENEYİMİ YAŞAMALI”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Aile toplumun en önemli yapı taşıdır. Ailede yaşanan olumlu ve olumsuz her gelişme topluma da yansır. Aile bireyleri bu ‘üniversitedeki’ deneyimleri mutlaka yaşamalıdır. Çekirdek aile yapısının çok daha güzel ve mutlu bir şekilde yaşamasına katkı sağlayacağız. Kendi aralarındaki sorunlarını çözen bir anne-baba, çocuğuna da faydalı olur ve bu sayede toplum gelişir. İşbirliği için teşekkür ediyorum" dedi.

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu ise, “Çok güzel ders konuları ve içerikler var. Güzel bir işbirliğine imza attık. Aile yapısını korumak ve geliştirmek için örnek bir projeye daha imza atıyoruz. Bu eğitimler sürdürülebilir olacak ve önce İzmir’i sonra da Türkiye’yi saracak” diyerek, projenin gelecek hedeflerinden bahsetti.

“AİLE YAPISINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Asuman Altay “Böyle bir projeye imza atmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Sadece akademik değil, sosyal ve gelişime açık konuları da ele aldık. Aile yapımızı daha sağlıklı bir hale getirmek için el birliği ile çalışacağız” diyerek, projeye dair görüşlerini dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: Artık Play-Off'a odaklanacağız
Sonraki Haber Bostanlıspor'dan bir ilk daha...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?