ANA SAYFA > SPOR > Şok!.. Karşıyaka'nın 3 puanı silindi!..

Şok!.. Karşıyaka'nın 3 puanı silindi!..

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şok!.. Karşıyaka'nın 3 puanı silindi!..

Transfer yasağı bulunan Karşıyaka’ya futbolcu ve teknik adamlara ödenmeyen borçlar nedeniyle TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) ve FİFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği puan silme cezası verdi. Bu da “Karşıyaka Tarihi”nde ilk oldu.

Karşıyaka’ya Nijeryalı Ofoedu'nun alacağı nedeniyle 2 dönem transfer yasağı cezası veren FIFA, bu kez 2012-13 sezonunda yeşil kırmızılı formayı giyen Emmanuel Banahene'nin 56 bin 500 Euro kesinleşmiş alacağı yüzünden Karşıyaka'nın 3 puanının silinmesini kararlaştırdı. Ceza, FIFA tarafından TFF'ye tebliğ edildi. Sakaryaspor'la deplasmanda berabere kalarak sezona 1 puanla başlayan Karşıyaka, FIFA'nın cezası tabloya yansıtıldığında eksi 2 puana gerileyecek. Olay bununla da bitmeyecek ve 2 hafta sonra 3 puan daha ceza alma ihtimali söz konusu.
TFF'nin Ulusal Kulüp Lisansı'nı yenileyemeyen kulüplere tanıdığı ek süre, 20 Eylül'de sona erecek. Sportif, altyapı, mali, personel, idari ve hukuki kıstaslarda eksiklerini tamamlayamayan, borçları nedeniyle hem TFF hem FIFA nezdinde yasaklı olan Karşıyaka, kulüp lisansını yenileyemezse, Banahene cezasıyla birlikte toplam 6 puan eksiye düşecek.

Tarihinde ilk defa 3 puanı silinirken 3 puan daha ceza almanın eşiğinde olan Karşıyaka'nın bir başka sorunu da eski futbolcularından Makukula alacağı ve bu sezon başında Şanlıurfaspor'a transfer olan Okan Şahingöz'ün yetiştiricilik bedeli. 2012-13 sezonunda yarım dönem oynayan Makukula'nın alacağı daha önce FIFA kanalıyla kesinleşti. Okan'ın 2014'teki transferinden yetiştiricilik bedeli alamayan Hollanda'daki kulübü Almare City ise Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) açtığı davayı kazandı.

Karşıyaka, geçtiğimiz sezonlarda 4 kez puan silme cezası almaktan kıl payı kurtuldu. Yeşil kırmızılıların 2013'te Ulusal Kulüp Lisansı çıkaramadığı için aldığı 1 puan silme cezası, 2014 yazında 1 yıl ertelendi. Karşıyaka, 2015'te Erdal Acar'ın mali desteğiyle 5 milyon TL borcu ödeyip transfer yasağını kaldırdı ve diğer kriterleri de yerine getirerek ilk kez Ulusal Kulüp Lisansı aldı. Karşıyaka, geçen sezon da lisansını ek sürenin son gününde yenilemeyi başardı. İzmir temsilcisinde geçen ay futbol şubesine sponsor olan Şevket Pehlivan'ın Banahene'nin alacağını kapatacağı iddia edilmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Türk Kızılayı Karşıyaka Şubesi'nin kurbanları Afrika’da yüzleri güldürdü...
Sonraki Haber Folkart’tan KSK’ye son uyarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?