ANA SAYFA > SAĞLIK > Soğuk havalarda saç ekimi daha etkili

Soğuk havalarda saç ekimi daha etkili

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Soğuk havalarda saç ekimi daha etkili

Serin ve soğuk havaların saç ekimi açısından ideal bir zaman olduğunu belirten Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, işlemin mutlaka hastane ortamında yapılması gerektiği uyarısında bulundu.

Yılın her döneminde yapılan saç ekimlerinden başarılı sonuçlar alındığını belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Ekim Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, havaların serinlemesiyle birlikte sonbaharın saç ekimini açısından en ideal dönem olduğunu söyledi. Yaz aylarında genellikle tatile gelen kişilere saç ekimi yapıldığını, ülkemizde ise saç ekiminin sonbahar ve kış aylarında tercih edildiğini dile getiren Gülgör, "Yaz aylarında hasta sıcaktan dolayı zor durumlar yaşayabiliyor. Kafa derisi terleyebiliyor ve kişi terini silmek isteyebiliyor. Bu sırada elini saçına götürüp, ekim yapılan alana tahriş edebiliyor. Bu tarz sorunların yaşanmaması için havaların serin olması operasyon sonrası açısından artı değer yaratıyor. Havaların serinlemesi doğal klima etkisi yaratarak, terlemenin önüne geçiyor ve hastanın kafa derisini ellemesine engel oluyor. Yaz aylarında işlem yapılan hastalara ise serin ortamda bulunmalarını öneriyoruz" diye konuştu.
 
“OLUMSUZ DÜŞÜNCELERE KAPILMAYIN”
 
Saç ekimi yaptırmak isteyen fakat kafasında soru işaretleri olan kişiler için önemli ipuçları veren Gülgör, şunları söyledi:
“Hastalarımız bunu cerrahi bir operasyon olarak düşünmesinler. Saç ekimini kozmetik ve estetik bir işlem olarak düşünmeliler. ‘Canım yanacak, ağrım olacak’ gibi düşüncelere kapılmasınlar. Çünkü saç ekimi, hastane ortamında, uzman doktorlar tarafından yapılan bir işlemdir. İlk iğneyi hisseder, gerisini hissetmezsiniz. İşlemden 8 saat sonra ortaya yeni bir yüze kavuşursunuz. Yalnızca ekimin yapıldığı ilk 3 gün biraz dikkatli olmak gerekiyor.”
 
“3 GÜNDE İŞ BAŞI YAPIYORLAR”
 
İşlem sonrasında, saç ekilen bölgeye belli bir süre dokunulmaması gerektiğine dikkat çeken Gülgör, "Saç ekilen hastalarımıza iki gün dinlenmelerini öneriyoruz. Arkadaş ve akraba çevresinden merak edip ziyaretine gelenler olacaktır. Ancak kimsenin işlem yapılan bölgeye dokunmaması gerekiyor. Hastanın işlemin ardından 3 gün ani hareketler yapmaması, ağır kaldırmaması, ağır sporlar yapmaması gerekli. Operasyondan 3 gün sonra hastalarımız işlerinin başına dönüp günlük hayatlarına dönüyorlar" dedi.
Gülgör, konuşmalarını şöyle devam ettirdi:
"Yaşadığımız toplumda kişinin görüntüsü çok önemli. İnsanlar aynaya baktığında mutlu olmak isterler, mutlu olunca öz güvenleri artar. Kişi, iş hayatında ve sosyal yaşamında da mutlu olur. Saç ekimi yapılmış bir hasta yeni görüntüsünü gördüğünde mutlu olacaktır."
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Otomotivcilerin ''ÖTV indirimi'' bayramı
Sonraki Haber Ildırı festivale hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?