ANA SAYFA > EĞİTİM > SİMÜLASYON AFET EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

SİMÜLASYON AFET EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SİMÜLASYON AFET EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

Karşıyaka Belediyesi’nin Simülasyonlu Afet Eğitim Merkezi, açılışının birinci ayında, ziyaretçi akınına uğruyor. Doğal afetlerin simülasyonlar aracılığıyla anlatıldığı uygulamalı merkezi gezmeye gelenlerin sayısı, şimdiden 1000 kişiye ulaştı.

Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından hayata geçirilen ilk merkez olma özelliğine sahip Simülasyonlu Afet Eğitim Merkezi’nde teknolojinin tüm imkanları kullanılarak gerçeği aratmayan sahneler yaşatılıyor. Afet Eğitim Merkezi’ne giriş yolu, bir deprem sonrası yıkılan evlerin enkaz görüntüleri ile hazırlandı. Koridor boyunca, deprem sonrası bir mahalle mizanseni sunuluyor. Yardım isteyen insan sesi efektleriyle gerçeği aratmayan bir ortamda, ziyaretçilere, doğal afetin hemen sonrasında neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatılıyor.

Karşıyaka Belediyesi Doğal Afet Koordinatörü Ömer Karaca önderliğinde verilen eğitimde, katılanlara 3D teknolojisi ile hazırlanan simülasyon odalarında, sel, toprak kayması, yangın anı da, birebir yaşatılıyor.

İlkyardım uygulamaları, depremde evlerin nasıl etkilendiği yer sarsıntıları, deprem şiddetine göre yeryüzüne etkileri, apartmanların yapısal özelliklerine göre etkilenme şiddetleri, deprem çantalarında bulunması gerekenler de, görsel malzemelerle anlatılıyor.

Afet eğitimine katılanlara ayrıca, Afet Anı Evi ile Karşıyaka Belediyesi Doğal Afet Merkezi de gezdirilerek, Karşıyaka Belediyesi’nin hazırlıkları hakkında da bilgiler veriliyor.

Doğal Afetlere “Karşıyaka” duyarlılığı

Karşıyaka’nın doğal afetlerle ilgili olarak, öncesi ve sonrası olmak üzere ciddi hazırlıklara sahip olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Doğal afetler kapımızda bekliyor. Ne zaman geleceğini bilmiyoruz, ama her an başımıza gelebilir. Onu görmezden gelerek, uzaklaştıramayız. İşte bu bilinçle, 10 yıldır hazırlık yapıyoruz. Her ne kadar, kentsel dönüşüm projelerimiz, bürokrasi sürecine takılsa da, diğer her türlü hazırlığımızı yaptık. Özellikle eğitim konusuna önem veriyoruz. Olası bir felakette nasıl davranmamız gerektiğini bilmek, can kayıplarını en aza indirebiliyor. Yaşanan acılarla bunu tecrübe ettik. Bu merkezde, özellikle çocuklarımızın, olası bir felaket karşısında ne yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrenmeleri açısından önem taşıyor” dedi.

Karşıyakalıların, geçmiş acı tecrübelerin de etkisiyle, bu konuya duyarlı bir yaklaşım sergilediğine dikkat çeken Başkan Durak, “Karşıyakalıları, olası bir felakette, belediyelerini yanı başlarında bulacaklarını bilmelerini istiyoruz” diye de ekledi.

“Yaşadıklarımızı Unutmayacağız”

Karşıyaka Belediyesi tarafından Ocak ayında hizmete açılan Simülasyon Afet Eğitim Merkezi, Şubat ayından itibaren İzmir’deki okullardan da öğrencilere eğitimler vermeye başladı. Salı ve Perşembe günlerini okullardan gelen minikleri ağırlayan Merkez’in ilk konukları Özel Bornova Ortaokulu’ndan 100 öğrenci oldu.
 
Yaşadıkları sahnelerden oldukça etkilendiklerini belirten öğrenciler, “Gerçek olmadığını bilmemize rağmen, bazen çok ürktük. Kitaplarda okuduklarımızdan çok az şey öğrenebilmişiz. Burada yaşadıklarımızı asla unutmayacağız“ diye duygularını dile getirdi.

Afet eğitimine katılmak isteyen grupların Karşıyaka Belediyesi Latife Hanım Mahallesi’ndeki Şantiye Tesisleri’ndeki Afet Eğitim Merkezi’nden randevu almaları gerekiyor. Tel: 0232-363 77 22 /303 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İNSANLAR NEREDEN YÜRÜSÜN
Sonraki Haber ÇEŞME'DE ATİYE RÜZGARI ESECEK

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?