ANA SAYFA > EKONOMİ > SENDİKACILARIN HALİLİBRAHİM SOFRASI...

SENDİKACILARIN HALİLİBRAHİM SOFRASI...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
SENDİKACILARIN HALİLİBRAHİM SOFRASI...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yapılan toplu sözleme görüşmesinde sosyal denge tazminatından ayrı ulaşım, yemek ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak İZMİR Büyükşehir Belediyesi’yle yapılan toplu sözleme görüşmesinde sosyal denge tazminatından ayrı ulaşım, yemek ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak üzere taleplerine olumlu yanıt alamayan memurlar eylemlere başladı.

İlk eylem olarak da yemekhane taleplerine yönelik olarak belediye önünde karpuz, gevrek, peynir ve sudan oluşan dayanışma sofrası kurdular. Büyükşehir Belediye’sinde örgütlü Tüm- Bel-Sen 1 Nolu Şube yönetimi ile belediye yöneticileri arasındaki toplu iş sözlemesi görüşmelerinden anlaşma çıkmadı. Sendika sosyal denge tazminatı adı verilen mevcut nakdi iyileştirmenin (itfaiyeciye brüt 890TL, güvenlikçiye 830 TL diğer memurlara 775 TL) devam etmesi, yanı sıra yemek ve ulaşım sorunun çözülmesini istedi. Bugüne kadar nakdi iyileştirmenin içinden verilen yemek ve ulaşım bedellerinin ayrılması, yemek sorununun yemekhanenin yeniden açılması, ulaşımın ise 60 binişlik kart verilmesiyle çözülmesini isteyen sendika ayrıca kreş ve emzirme odalarının kurulması, 40 gün üstü sağlık raporlarından yapılan kesintilerin kaldırılması, iş sağlığı ve güvenliği önemlerinin alınması, işyerlerinde yoğun bir şekilde hissedilen mobbinge karşı mobbingle mücadele masası talep etti. Ancak, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin sürdüğü koşullarla, sendika talepleri orta noktada buluşmayınca sözleşme görüşmeleri tıkandı.
Tüm Bel-Sen bugünden itibaren eylemlere başladı. İlk eylem yemekhane talebinin karşılanmaması nedeniyle belediye önünde kamu emekçileri dayanışma sofrası kurmak oldu. Belediye binasının altındaki boşlukta yere kağıtlardan uzunlamasına iki sıra sofra kuruldu. Karpuz, peynir, gevrek ve sudan oluşan sofraya öğle tatilinde oturan memurlar "Sadaka değil, toplu sözleşme, "Ya hep beraber ya hiçbirimiz sloganları attı. Yaklaşık 200 memur sofrada öğle yemeklerini yediler.
Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, yasal haklarını talep ettiklerin söyledi. Dayanışma sofrasının birlik ve beraberliklerinin bir göstergesi olduğunu belirten Bozkır, yarın (Perşembe) ulaşım eylemi ile devam edeceklerini, belediye yönetiminden somut adım atılmazsa iş bırakma eylemi de yapacaklarını söyledi. Eylem sırasında memurlar Barış Manço’nun "Halil İbrahim Sofrası" adlı şarkısını çaldılar.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KOCAOĞLU: BECERİKSİZİM ÇÜNKÜ MÜTEAHHİT SEÇEMİYORUM...
Sonraki Haber EL ISISI TELEFONU ŞARJ EDECEK

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?