ANA SAYFA > SPOR > Sancak: 5 sene sonra Karşıyaka Spor Kulübü kalmaz

Sancak: 5 sene sonra Karşıyaka Spor Kulübü kalmaz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sancak: 5 sene sonra Karşıyaka Spor Kulübü kalmaz

İşadamı Mesut Sancak, “Karşıyaka basketbolda şirketleşmeli. Yoksa kulüp 5 yıl sonra yok olur” dedi.

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, özel bir internet sitesine verdiği röportajda "Tek çare basketbol şubesinin şirketleşmesi, kulübe gelir getirmesi. Ben bunun aslında Yaşar Holding'in görevi olduğunu düşünüyorum. Ama eğer yapmazlarsa birileri bunu yapacak, o ben mi olurum başkası mı onu zaman gösterecek" dedi.
Karşıyaka Spor Kulübü’ne şubat ayında yaklaşık 3 milyon TL para ödediğini açıklayan Mesut Sancak, “o parayla kulübün eski yabancılara olan borçları nedeniyle gelecek puan silme cezasından kurtuldu. Karşıyaka'nın önde gelen isimleri gelip kulüpte yaşanan sıkıntıyı anlattı. Ben vicdanen takımın ceza almasını istemedim, parayı şirketin kaynaklarından ödedik. Karşıyaka, bu şehrin 106 yıllık önemli bir takımı, Atatürk'ün ay-yıldız taktığı üç takımdan biri. Benim bir beklentim yok, bu şehirde para kazanıyorum ve bunun bir görev olduğunu düşündüm. Şu anda şehrin 7 takımına sponsorluk yapıyoruz. Karşıyaka futbolda 3. Lig'e düştü, kulübün halen 55 milyon TL civarında borcu var. Bir şirketin Karşıyaka'ya sahip çıkması gerekiyor ve kurtuluşunu böyle görüyorum. Bana göre Karşıyaka futbol takımı her şirketin uğraşacağı bir takım değil. Transferler için 20-25 milyon TL gibi kaynak yaratılması gerekiyor. Taşıma suyuyla değirmenin dönmez. Karşıyaka'nın basket takımı Yaşar Grubu olabilir, biz olabiliriz kurumsal bir şirkete devredilir, oradan gelecek kaynakla kulübün yaraları sarılır transferler yapılır. Hiçbir şey yapmayacağım derseniz futbol alacaklıları basketbolun da üzerine tedbir koyar, haciz koyar. Kulübün bütün branşları batar ve 5 sene sonra Karşıyaka Spor Kulübü kalmaz. Tek çare basket şubesinin şirketleşmesi, kulübe gelir getirmesi. Ben bunun aslında Yaşar Grubu'nun görevi olduğunu düşünüyorum. Ama eğer yapmazlarsa birileri bunu yapacak, o ben mi olurum başkası mı onu zaman gösterecek. İzmir'de para kazanan bütün şirketlerin bütçelerinden kulüplere her sene bu kaynağı ayırmaları gerekiyor" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka, Beşiktaş deplasmanında
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka 2. yarıda çözüldü...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?