ANA SAYFA > EĞİTİM > Şampiyon kalplere dokundu

Şampiyon kalplere dokundu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şampiyon kalplere dokundu

Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetimli serbestlik tedbiri kapsamında bulunan kişiler için etkinliklerini sürdürüyor.

Denetimli serbestlik tedbiri kapsamında bulunan kişilerin toplumsal yaşama sağlıklı ve üretken bireyler olarak katılımlarını sağlamaya yönelik çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, sportif faaliyetler konulu seminer çalışmasına Paralimpik Olimpiyatlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçen Büşra Ün ve İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Eğitim Uzmanı Enver Yılmaz’ı konuk etti.

Enver Yılmaz, ‘Şampiyonun Kalbi’ konulu sunum gerçekleştirerek şampiyon sporcuların hayatı, düşünce ve motivasyon sistemlerini şampiyonluk kazanmış milli sporcularımızın hayatlarıyla ilişkilendirerek katılımcılara aktarırken, Paralimpik Olimpiyatlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi olarak tarihe geçen Büşra Ün tenis sporunda yaptığı çalışmaları anlattı.

Şampiyon Sporcu Büşra Ün, bedensel engelli olduğunu henüz altı buçuk aylıkken bacaklarının tutmadığının ailesi tarafından fark edildiğini, yapılan muayeneler, tetkik ve tahliller sonucu vücudunda nöroblastom tespit edildiğini uzun bir tedavi süreciyle birlikte kemoterapi görüp iki ameliyat geçirdiğini, kötü huylu tümörün sinirlerine verdiği hasardan dolayı belden aşağısı felçli olarak hayatını devam ettirmek durumunda kaldığını söyledi.

ÜnTenis Sporuna 2009 yılında başladığını, spor hayatı sırasında da bir çok engelle karşılaştığını çoğu zaman duvarlarla antrenman yapmak durumunda kaldığını yine de vazgeçmeyerek kendisini geliştirdiğini yerel, ulusal ve uluslar arası alanda birçok başarı elde ettiğinianlattı.

Hayat öyküsününsün yanında başarı öyküsünün sırlarını katılımcılarla paylaşan milli sporcu, “Yaşamı oluruna bırakmadan, sorunlara ve engellere teslim olmadan hedefler belirlemeli, hayaller kurmalıyız “ dedi.

Seminer sonunda Büşra Ün’ e katılımı için teşekkürlerini sunan Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, Büşra Ün’ ün herkes için bir esin kaynağı olduğunu, pek çok başarılı insanın, şampiyonun hayatında olduğu gibi bir şeyi çok istemenin ve o uğurda gösterilen çabanın önemli olduğunu söyledi.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gönüllerin kaymakamı
Sonraki Haber Karşıyaka'nın konuğu Kemerspor 2003

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?