ANA SAYFA > İZMİR > Sakin Şehir'de Lavanta Şenliği

Sakin Şehir'de Lavanta Şenliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sakin Şehir'de Lavanta Şenliği

Seferihisar Belediyesi 2 Temmuz Pazar günü Turgut Köyü’nde Lavanta Şenliği düzenleyecek.

Seferihisarlı üreticilere alternatif ürün olarak 2015 yılında ekimi yapılan lavantaların ikinci kez hasadı gerçekleşecek. Hasat, büyük bir şenliğe dönüşecek. Turgut Köyü’ndeki şenlikte, lavanta hasadıyla birlikte, üretici pazarı açılacak, gün boyu sürecek etkinliklerde hem eğlenceli programlar izlenebilecek, hem de Seferihisar’ın köylerinde üretilen doğal meyve sebzelerle birlikte kadınlar tarafından yapılan yöresel lezzetler tadılabilecek. Lavanta sabunu, lavanta yağı, lavantalı mum yapımları konukların önünde gerçekleştirilecek. Ayrıca Topan Karakılçık Buğdayı’ndan üretilen Ata Ekmeği yapılıp satılacak. İzmir’in önemli fotoğraf kulüplerinden gelen fotoğrafçıların objektiflerinden fotoğraf çekimleri yapılacak, İrfan Ünalan tarafından kişisel karikatür sergisi, Volkan Atılgan tarafından ise Sinop Fotoğrafları ile nükleere hayır fotoğraf sergisi açılacak.

Lavanta Şenliği Saat 12.00’de üretici, kooperatif ve dernek stantlarının açılmasıyla başlayacak. Saat 17.00’den itibaren hareketlenecek şenlikte halk oyunları, müzik ve dans gösterileri yapılacak, Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu saat 21.00’den itibaren şahane bir konser verecek.

HER YER LAVANTA KOKACAK

Tüm İzmirlileri şenliğe davet eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Başka bir tarım mümkün” anlayışıyla çıktığımız yolculukta, Turgut Köyü’ne diktiğimiz lavantaların tekrar hasat zamanı geldi. Hem lavantanın alternatif ürünlerini tanıtacağız hem de yöresel lezzetlerimizi sunacağız. Tüm Seferihisar ve Turgut Köyü lavanta kokacak. Keyifli bir Pazar günü için herkesi Turgut Köyümüze davet ediyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da başkan Altuğ, Hurma ile gizlice görüştü...
Sonraki Haber Karşıyaka, Sivas'ı tiyatro ile anıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?