ANA SAYFA > İZMİR > Sakin Şehir şenliğe hazır...

Sakin Şehir şenliğe hazır...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sakin Şehir şenliğe hazır...

Günümüzde çok az rastlanan Topan Karakılçık Buğdayı Tohumu’nu bulup çoğaltan ve yüzlerce yıl önceki tekniklerle “Ata Ekmeği”ni üreten Seferihisar Belediyesi, Ata Ekmeği’ni ilçenin meşhur peyniri Armola ile büyük bir şenlikte ve ramazan sofrasında buluşturuyor.

Seferihisar Belediyesi, 10 Haziran Cumartesi günü Ulamış Köyü’nde gün boyu devam edip, iftar sofrasıyla birleşecek bir etkinliğe hazırlanıyor. 2011 yılında Tohum Takas Şenliği’nde Gödence Köyü’nde bulunan Topan Karakılçık Buğdayı, uzun uğraşlar sonrasında Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılıp köy değirmeninde aynı atalarımızın yaptığı şekilde öğütülerek un haline getirildi. Yüzde yüz doğal olarak elde edilen unla Turgut ve Ulamış köyündeki kadınlar taş fırında ekmek yapmaya başladı. Ata Ekmeği, önce Seferihisar’da, ardından Seferihisar Belediyesi’ne ait yöresel ürünlerin satıldığı www.seferibakkal.com internet sitesinde satılmaya başlandı. Ekmek, Türkiye’nin dört bir yanında büyük talep gördü. Talebe yetişmeye çalışan Seferihisar Belediyesi, ilçede birçok araziye karakılçık buğdayı ekti. Şimdi o buğdayların hasat zamanı geldi. Şenlikte hem hasat yapılacak hem de kadınların ürettiği Ata Ekmeği, Armola Peyniri’yle birlikte misafirlere sunulacak.

10 Haziran Cumartesi günü Ulamış Köyü’nde gerçekleşecek etkinlikte, stantlar saat 12.00 itibariyle açılacak. Gün boyu sürecek şenlikte, 17.00’de Kortej yürüyüşü yapılacak, Seferihisar Belediye Bandosu da bir konser verecek. Gün boyu sürecek etkinliklerde Ulamış Köy Pazarı açılacak, taş değirmende buğday değirme, taş fırında Ata Ekmeği yapılacak, harman yerinde dövenle hasat gerçekleştirilecek, ev sabunu yapım atölyesi misafirleri konuk edecek, rahvan at gösterileri ve müzik dinletileri yapılacak. Köy meydanında suluboya ressamları gün boyu atölye çalışmaları gerçekleştirilecek, yerli üreticiler yanı sıra, Can Yücel Tohum Merkezi, kooperatifler ve dernekler stantlar açacak. Program iftar yemeği,  ramazan eğlencesi ve alaturka müzik konseriyle tamamlanacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Atatürk Ormanı 50 yaşında!
Sonraki Haber Halk dansları kursları 26 yöre oyunuyla final yaptı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?