ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Şair Mustafa Seyit Sutüven Karşıyaka'da anılacak

Şair Mustafa Seyit Sutüven Karşıyaka'da anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şair Mustafa Seyit Sutüven Karşıyaka'da anılacak

Karşıyaka Belediyesi Türk şiirinin ustalarını anmayı, şiiri sevdirmeyi amaçlayan etkinliklere devam ediyor.

Şiir Atölyesi, 27 Ekim 2018, cumartesi günü saat 14.00'te Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde Mustafa Seyit Sutüven'i (1908-1969) anacak. “Sutüven” ve “Orşilim Kızları” gibi şiirleriyle ünlenen Mustafa Seyit Sutüven’in şiir serüvenini,  Türk şiirine getirdiği yenilikleri, şiir aranışlarını; hece ölçüsü, aruz vezni ve serbest ölçüyle yazdığı şiirlerle Türk şiir geleneğini bütün boyutlarıyla nasıl temsil ettiğine açıklık getirilecek. Şiir Atölyesi katılımcıları şairin şiirlerinden sunumlar yapacak.

Etkinlik sunumu şair Aslıhan Tüylüoğlu tarafından yapılacak; şair- yazar- eleştirmen İbrahim Oluklu, Mustafa Seyit Sutüven'in şiirine açıklık getirecek, Türk edebiyatındaki yerini ve önemini belirleyen bir sunumda bulunacak. Şair-araştırmacı Veysel Çolak ise sunumunda Türk halk şiirinden ve Yunan mitologyasından yararlanan Mustafa Seyit Sutüven'in bıraktığı şiir mirasının günümüzdeki önemine vurgu yapacak. Şairin şiirlerinden yapılacak sunumlarla etkinlik tamamlanacak.

Etkinlik herkese açık ve ücretsizdir.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Meclis Üyesi Nurşen Balcı Urla Belediye Başkanlığına aday oldu
Sonraki Haber Öğrenciler ''Kurtuluş Gecesi''ne yolculuk etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?