ANA SAYFA > EĞİTİM > Piri Reisli öğrencilere Yale’de yarışma fırsatı

Piri Reisli öğrencilere Yale’de yarışma fırsatı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Piri Reisli öğrencilere Yale’de yarışma fırsatı

Piri Reisli öğrenciler, dünyanın 40 ülkesinde İngilizce eğitim yapan okullar arasında düzenlenen Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup) Bölgesel Ayağı’nda genel klasmanda 83 takım arasında 3. oldu. Haziran ayında Vietnam’da yapılacak dünya finaline katılacak olan Piri Reisli öğrencilere Yale Üniversitesi’nde yarışma yolu açıldı.

Fransızca eğitim yapan Özel Piri Reis Okulları, dünyanın dört bir yanında ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerin öğrenerek yarıştığı münazara yarışması Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup)’nın bölgesel ayağında ilk dili İngilizce olan rakiplerini geride bırakarak genel klasmanda 3. oldu. Haziran ayında Vietnam’da yapılacak dünya finallerine katılma hakkı kazanan Piri Reisli öğrenciler burada da başarılı oldukları takdirde kasım ayında Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Şampiyonlar Şampiyonası’na katılacak.

48 altın, 79 gümüş madalya

Geçtiğimiz haftasonu SEV okullarında yapılan İzmir, İstanbul, Mersin ve Bişkek’ten 83 takım ve 249 öğrenci katıldığı Dünya Bilginler Yarışması Bölgesel Ayağı’na Özel Piri Reis Okulları Karşıyaka ve Güzelbahçe kampuslerinden toplam 10 takım ve 30 öğrenci ile katıldı. Münazara, test, bilgi yarışması ve kompozisyon dallarında ikinci dil olarak öğrendikleri İngilizce’de yeteneklerini sergileyen Piri Reisli öğrenciler ilk dili İngilizce olan çok sayıda okulu geride bıraktı. Yarışmaya üç takımla katılan Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları münazara dalında 1, genel klasmanda ise 5. olurken bireysel başarılarda öğrenciler 22 gümüş, 20 altın madalya ile 2 kupa kazandı. Yarışmaya 7takım ve 21 öğrenci ile katılan Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları ise genel klasmanda 3. olurken bireysel başarılarda 28 altın, 57 gümüş madalya ve 3 kupa kazandı. Genel klasmanda 3. olan Piri Reisli öğrenciler Haziran ayında yapılacak dünya finallerine katılmaya hak kazandı.

World Scholar's Cup Nedir?

Dünya'da kırktan fazla ülkede gerçekleşen, Dünya Bilginler Kupası (World Scholar's Cup) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Amacı geleceğin alim ve liderlerine global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamak olan organizasyon farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.

Turnuava’da 3’er öğrenciden oluşan takımlar münazara, genel kültür testi, bilgi yarışması ve kompozisyon gibi dört temel bölümde yeteneklerini ortaya koyar. Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabilmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10'a giren takımlar haziran ayının sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası'na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesi'nde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvası’na katılma hakkını elde eder.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aktiffelsefe Karşıyaka gönüllüleri gönül aldı
Sonraki Haber ''Obezite tedavisinde hedefler gerçekçi olmalı''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?