ANA SAYFA > ÇEVRE > PİLLERİ TOPLAYANLAR ÖDÜLLERİ KAPTI

PİLLERİ TOPLAYANLAR ÖDÜLLERİ KAPTI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
PİLLERİ TOPLAYANLAR ÖDÜLLERİ KAPTI

‘Atık Pil Toplama Kampanyası’nda 33.6 tonla 17 yılın rekorunu kıran her yaştan İzmirliler, cep telefonundan notebook ve tablet pc’ye, bisikletten fotoğraf ve çay/kahve makinesine kadar birbirinden renkli ödüllerin sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle bu yıl 17.sini düzenlediği Atık Pil Toplama Kampanyası’nın ödül töreni Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla düzenlenen kampanyada, bu yıl toplam 33.6 ton atık pil toplanarak çevre adına önemli bir rekor kırıldı.


7 kategoride düzenlendi
Ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, bu yıl 17’incisi düzenlenen kampanyada her yıl artan bir başarı grafiğinin yakalandığını hatırlatarak katılımcıları kutladı. Kampanyanın Anaokulları dalında üçüncülük elde İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN Anaokulu öğrencilerinin tören için özel olarak hazırladıkları dans gösterileri geceye renk kattı. Büyük emek sarf ederek topladıkları rekor seviyedeki atık piller ile dereceye giren çevre dostlarına ödüllerini Muzaffer Tunçağ, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İzmir Metro A.Ş Genel Müdürü Sönmez Alev, çevreci hareketin önemli isimlerinden Aysel Hitay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanı Sibel Çoban verdi. Yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, anaokulları ile muhtarlıklar olmak üzere toplam 7 kategoride düzenlenen pil toplama kampanyasında dereceye girenler, cep telefonu, notebook, tablet pc, bisiklet, fotoğraf makinası, dijital fotoğraf çerçevesi, e-kitap okuyucu, yazıcı, satranç eğitim panosu ve satranç takımı, dokunmatik akıllı tahta, çay/kahve makinası gibi birbirinden güzel teşvik ödüllerine sahip oldu.

Her yaştan İzmirli’nin katıldığı kampanya çerçevesinde, 2007 yılında 8 ton, 2008 yılında 8.6 ton, 2009 yılında 13.4 ton, 2010 yılında 21.1 ton, 2011 yılında 25 ton, 2012 yılında 27.6 ton, 2013 yılında ise 29.1 ton atık pil toplanarak uygun şartlarda doğaya zarar vermeden bertaraf edilmişti. Bu yıl toplanan 33.6 ton atık pilin, tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından belirlenen lisanslı bertaraf tesislerinde bertaraf edileceği bildirildi.

İşte kazananlar…
17. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda ödül almaya hak kazananlar şöyle:
YETİŞKİNLER: 1. Rukiye Urgancı (426 Kg), 2. Nuh Zuha İlkyaz (240 Kg), 3. Hüseyin Sevgi (231 Kg)
GENÇLER: 1. Elif Urkun (331 Kg), 2. Refikcan Mustafa Esmer (100 Kg), 3. Buğra Kömürcü (90 Kg)
ÇOCUKLAR: 1. Nisa Özer (200 Kg), 2. Hüseyin Başçınar (85 Kg), 3. Ali Selçuk (48 Kg)
OKULLAR: 1. Torbalı Ticaret Meslek Lisesi (1650 Kg), 2. Halitbey İlkokulu (1183 Kg),
3. Cahide Ahmet Dalyanoğlu Orta Okulu (1.064 Kg)
KURUMLAR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI: 1. Ege Üniversitesi Çevre Birimi (643 Kg), 2. Kastaş (587 Kg), 3. İzmir Emniyet Müdürlüğü Muhabere Cihazları Bakım Onarım Birimi (363 Kg)
ANAOKULLARI: 1. Karşıyaka Anaokulu (787 Kg), 2. Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu 2 (671 Kg), 3. İzelman Anaokulları (525 Kg)
MUHTARLIKLAR: 1. Karabağlar/Sarıyer Muhtarlığı (181 Kg), 2. Konak Kubilay Muhtarlığı (110 Kg), 3. Alsancak Muhtarlık (107,5 Kg)
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KARŞIYAKALILAR KKTC'İNDE BOL BOL KAF SİN KAF ÇEKTİ
Sonraki Haber İZBAN TORBALI HATTINDAKİ 5 İSTASYON 8 KARAYOLU GEÇİDİ TAMAMLANDI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?