ANA SAYFA > EĞİTİM > ÖZEL FATİH KOLEJİ İLE İZMİR'E AMERİKAN'DAN GELEN ZAFER...

ÖZEL FATİH KOLEJİ İLE İZMİR'E AMERİKAN'DAN GELEN ZAFER...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÖZEL FATİH KOLEJİ İLE İZMİR'E AMERİKAN'DAN GELEN ZAFER...

ABD’nin New York kentinde Oswego Üniveristesi’nde düzenlenen GENIUS 2014 yarışmasında Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Koleji 2 gümüş madalya kazanarak Dünya İkincisi oldu.

“Science” dalında finale kalan İzmir Fatihli Göksu Özdemir ve Serra Doğanata danışman öğretmenleri Viki Kalderon’la birlikte 55 ülke ve 842 proje arasında önce finale kaldı. Ardından 15-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen ve 328 finalistin fen, sanat, müzik, kısa hikaye ve dizayn gibi kategorilerde mücadele ettiği yarışmada rakiplerini geçerek 2 gümüş madalya kazandı ve “Dünya İkincisi” oldular. Yarışmada düzenlenen kültür gecesinde de ülkemizi başarıyla temsil eden İzmir Fatihli ekip, oynadıkları “Damat Halayı” dansıyla da ilgi odağı oldular.

Çifte Dünya ikinciliği ile göğsümüzü kabartan öğrenciler Serra Doğanata ve Göksu Özdemir ile danışman öğretmenleri Viki Kalderon mutluluklarını dile getirirken Ay-Yıldızlı bayrağımızı dünyanın bir ucunda daha onurla taşıdıklarını ifade ettiler. İzmir Fatih Koleji Projelerden sorumlu müdür yardımcısı Ümit Karademir ise yaptığı açıklamada okulun proje bölümünün başarısından duyduğu sevinci dile getirdi. Karademir,  “Gelecek yıl düzenlenecek DOESEF 2015' e  ABD' den Washinghton ve North Carolina'dan 2 proje katılacağını ve Doğanata Eğitim Kurumları’nın her yıl düzenlediği DOESEF'in uluslararası olmasından duyduğu memnuniyeti belirti. Bu yıl çok başarılı geçen proje bölümünde görev alan herkesi kutluyorum başarılarımızın devamını diliyorum dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İZFAŞ, KENT EXPO’YA HAZIRLANIYOR
Sonraki Haber FİLEDE; KARŞIYAKALILAR 7. LİK İÇİN TER DÖKTÜ...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?