ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği’nin düzenlediği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri 1 Haziran akşamı İzmir Karşıyaka Hikmet Şimşek Kültür Sanat Merkezinde ilk kez sahiplerini buldu.

Çok sayıda misafirin katıldığı tören fuayede Özdemir Nutku şerefine Kuzguni Sanat Cafe tarafından verilen  kokteyl ile başladı. Ardından içeriye geçildi. Sonrasında Özdemir hocanın hayatından kestiler slayt gösterisi şeklinde izleyicilere sunuldu. Törende önce Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Direktörü Metin Güler bir konuşma yaparak, “Büyük bir vefa duygusuyla bu ülkenin en büyük ustasına, Türk Tiyatrosuna yaptığı katkı nedeniyle bu ödülleri veriyoruz.  Bu topraklarda yaşayan en önemli değer ne kadar şanslıyız ki, burada İzmir’de yaşıyor. Bu toprakların, İzmir’in hocaya bir vefa borcu var. Yazdığı bilim kitaplarının ışığı bizi aydınlatmaya devam edecek. Verilen bu ödüller, tamamı tiyatroya adanmış bir ömre duyulan vefa duygusunun temsilidir”  dedi.

Arkasından Prof. Dr. Hülya Nutku konuşma için sahneye davet edildi. “Bence bu ödülleri bugün burada bulunan herkes kazandı. Hepiniz kazandınız çünkü böyle bir zamanda tiyatro yapıyorsunuz. Tiyatroya emek veriyorsunuz o nedenle bu salonda bulunan tiyatroya gönül vermiş bütün herkesi önemsiyoruz. Özellikle burada İzmir’de kalıp inatla tiyatro yapanlar, tiyatroya ivme kazandırmak için çaba harcayanlar bizim için çok önemli. Başlangıçta 15 dalda ödül vermeyi planlamıştık. Sonra özel emek ödülü vermeye karar verdik. Ödül konusunda Özdemir Hocanın özel bir isteği oldu ve 17. Ödülü “bölge özel ödülünü”   Özdemir Hocanın isteği doğrultusunda veriyoruz. Her yıl Anadolu’da bir bölge seçeceğiz. Burada inatla tiyatro yapan ve bulunduklara bölgeye ışık olmaya devam eden tiyatrolara bu “bölge özel ödülünü” vereceğiz” diye konuştu.

Sonra olarak sahneye, davet edilen isim ve ödüllere ismini veren Özdemir Nutku ise  “Hayattayken bana gösterilen bu vefa beni çok duygulandırdı, heyecanlandırdı. Ben bütün gençlere güveniyorum. Çünkü onlar benim çocuklarım. Artık torunlarım oldular. Hatta artık torunlarımın torunları yetişiyor. Bu ödüllerin verilmesi, bin bir güçlükle tiyatro yapmaya çalışan gençlere destek olması bakımından çok önemlidir. Ben kendi mesleği dışında tiyatro yapmaya çalışanları da önemsiyorum. Çünkü tiyatro ve sanat başka meslek dallarında çalışanları olumlu etkiliyor, kendi alanlarında başarılı olmalarını sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” Dedi. 

Ayrıca Sayın Altuğ Dilmaç ve usta müzisyen Zafer Çebi birlikte sahnede Özdemir hoca için şarkılar söyledi ve Mutlu Polat “Kül Kızı” isimli, bir gösterisini sundu.

Bu yıl verilen Özdemir Nutku Ödülleri şöyle.  

En İyi Afiş Tasarımı Ödülü, Alpgiray Kelem, “Küheylan” Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 

En İyi Dekor Tasarımı Ödülü, Arkın Selek,“İpler Kimin Elinde”, Efeler Belediye Tiyatrosu

En İyi Müzik Ödülü, Cem İdiz, “Ortanca”, İsimsiz Sahne

En İyi Işık Tasarımı Ödülü, Rujdi Aliji, “Çakırcalı Mehmet Efe” Aydın Efeler Tiyatrosu

En İyi Kostüm Tasarımı Ödülü, Günnur Orhun, “Savaş İkinci Perdede Çıkacak”, Karşıyaka Belediyesi Şehir Tiyatrosu

En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Feraye Şahin, “Dört Delikli Düğme”  Fabrika Oyuncuları

En İyi Genç Kuşak Kadın Oyuncu Ödülü, Sevcan Sini, “Ophelia’nın Hamleti”, Tiyatro Motto

En İyi Genç Kuşak Erkek Oyuncu Ödülü, Özgür Molla, “Ophelia’nın Hamleti”, Tiyatro Motto

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Rabia Gün, “Lütfen Kızımla Evlenir misin?” Tiyatro Objektif

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Fatih Çorapsız, “Salaklar Sofrası”, Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu

En iyi Kadın Oyuncu Ödülü, Gülin Bakkaloğlu, “Jan d’Arc’ın Öteki Ölümü” Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Murat Niyazi Emre, “Metot”, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu

En İyi Yönetmen Ödülü, Ant Aksan, “Jan d’Arc’ın Öteki Ölümü” Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu

En İyi Yapım, “Jan d’Arc’ın Öteki Ölümü”, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Özdemir Nutku Bölge Özel Ödülü, Avni Rakop, Samsun Belediyesi Konservatuarı, 39 Yıldır Bölgede Tiyatro hareketine bir umut olduğu için veriliyor.

Özdemir Nutku Özel Ödülü, İbrahim Güngör, Tiyatro Terminal, İnadına İzmir’de kalarak, kentin tiyatro hareketine katkıda bulunduğu için veriliyor.

Özdemir Nutku Emek Ödülü, Hüseyin Avni Danyal.

Hoca ödülü sevdiği ve takdir ettiği öğrencisine verirken;

“Hüseyin çok iyi bir kompozisyon oyuncusudur. Bu nedenle, kendisi her karaktere ve kompozisyona başarıyla girer. 1985’den beri ilk defa hocamla aynı sahneyi paylaşıyorum. Bu ödülü, özgürlük, demokrasi ve barış için tiyatro yapan herkes adına alıyorum. Beni çok iyi yetiştirdikleri için sevgili hocalarıma çok teşekkür ederim”   dedi…

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uğur Yıldırım'ın babası son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber Karşıyakalı küçük kızlar tecrübesizlik kurbanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?