ANA SAYFA > GÜNDEM > Otizmli çocuklar, sporla hayata tutunuyor

Otizmli çocuklar, sporla hayata tutunuyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Otizmli çocuklar, sporla hayata tutunuyor

Otizmli çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sunmak ve sosyal yaşama adaptasyonlarını sağlamak için spor kursu açan Karşıyaka Belediyesi, 23 minik sporcuya moral kaynağı oldu. Yaz aylarını atletizm, masa tenisi ve yüzme ile geçiren otizmli çocuklar, Başkan Akpınar'a teşekkür etti.

Otizm Derneği ile işbirliği yapan Karşıyaka Belediyesi, otizmli çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, 2 Nisan Otizm Haftası'nda, farklı branşlarda spor kursları başlattı. 3- 13 yaş arasındaki 23 otizmli çocuk, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki kurslara katılarak temel beceri geliştirme eğitimlerini aldı. Alanında uzman dört spor hocasının eşliğinde spor faaliyetlerine katılan otizmli çocuklar; atletizm, basketbol, fiziki kondisyon çalışmaları, jimnastik, dikkat eğitimi, yüzme ve masa tenisi branşlarında eğitim gördü. Minik yürekler hem moral depoladı hem de en eğlenceli yaz günlerini geçirdi. Kursların Eylül ayında biteceği belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaygın bir gelişimsel bozukluk olan otizm, günümüzde her 68 çocuktan birinde görülmektedir. Doğumla birlikte ortaya çıkan otizmin, bugün için tam olarak tedavi yönteminin olmaması da bizlerin elini kolunu bağlamaktadır. Bu olumsuz durumu lehimize çevirebilmek ve otizmli çocuklarımızın özel eğitimlerle toplumsal yaşama kazandırılmalarını sağlamak son derece önemli. Bu amaçla açtığımız spor kurslarına katılan çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tek tuşla işyeri ruhsatı
Sonraki Haber Dünya, organ naklini Türkiye’den öğrenecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?