ANA SAYFA > GÜNDEM > Örnekköy'de kentsel dönüşümde ilk etap hızlı başladı

Örnekköy'de kentsel dönüşümde ilk etap hızlı başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Örnekköy'de kentsel dönüşümde ilk etap hızlı başladı

Çarpık ve sağlıksız yapılaşmaya karşı İzmir’in farklı noktalarında kentsel dönüşüm projelerini yürüten, Uzundere bölgesinde ilk konutları hak sahiplerine teslim eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'deki ilk etabın da bodrum ve zemin katlarını tamamladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerinde dönüşüm ve uzlaşı esası ile sürdürdüğü Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki yeni konutları etaplar halinde inşa ediyor. 130 daire ve 13 dükkan olmak üzere 143 bağımsız birimden oluşan ilk etapta bodrum ve zemin katın kaba inşaatı tamamlandı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Bölgesi'ndeki ilk etabı tamamlayarak hak sahiplerine konutlarını teslim eden ve ikinci etabın ihalesini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy 2.etap için de önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacağı bildirildi.

6 farklı konut tipi olacak
Tüm kentsel dönüşüm alanlarında olduğu gibi, Örnekköy'de de yapılacak kentsel dönüşüm projesi hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla öncelikle bir İletişim Merkezi açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz 2015'te hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerine ve sözleşmelerin imzalanmasına başladı. 2 yıl gibi kısa bir süre içinde bölgedeki hak sahipleriyle uzlaşma sağlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy'deki kentsel dönüşümün 1. Etap yapım ihalesini 5 Ocak 2018'de tamamladı. Ardından kısa süre içinde inşaat çalışmalarına başlandı. Yıpranmış, sağlıksız ve kaçak yapılardan oluşan Örnekköy proje alanında, 705 adet yapı ve 91 adet işyeri olmak üzere 1291 bağımsız birim bulunuyor. Toplam 3520 konut ve 338 adet işyerinin inşa edileceği proje alanında 60 m² (1+1) ,70 m² (2+1), 83 m² (2+1), 96 m² (2+1), 108 m² (3+1) ve 123 m² (3+1) olmak üzere 6 ayrı konut tipi tasarlandı. Proje bölgesinde 30 bin m² yeşil alan ve rekreasyon alanı, 10 bin m² semt spor alanı, içinde kapalı pazar yeri ve sosyal merkez bulunan 3 bin 500 m² Belediye Hizmet Alanı ile birlikte yaklaşık 4 bin  m² büyüklüğünde 3 meydan bulunuyor. Ayrıca otopark ihtiyacı için açık ve kapalı otoparklar tasarlandı. Daha önceki imar planında ayrı yerlerde bulunan 1 adet ilkokul ve 1 adet ortaokul da tek bir yerde toplanarak toplam 15.000 m² büyüklüğünde bir eğitim alanı olarak planlandı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cevat Durak ziyaretlerini sürdürüyor
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Avrupa'da liderlik için sahaya çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?