ANA SAYFA > SAĞLIK > Organ bağışlayıp iz bıraktılar

Organ bağışlayıp iz bıraktılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Organ bağışlayıp iz bıraktılar

3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında Medical Park İzmir Hastanesi Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hastanede açılan organ bağışı standı yoğun ilgi gördü.

3-9 Kasım “Organ Bağışı Haftası” etkinlikleri kapsamında Medical Park İzmir Hastanesi Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile hastane lobisinde açılan stanta 186 kişi organ bağışı yaptı.

Organlarını bağışlayanlar hastane girişinde bulunan “Bir İz Bırak Hayata” isimli panoya parmak izinlerini bırakarak kampanyaya destek veriyor. Sosyal Medya üzerinden de büyük ilgi gören etkinliğe İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, Göztepeli Hentbolcular, hastane doktor ve personel ile hastalar da katılarak organ bağışında bulundu.

Hedef AB standartlarını yakalamak

Böyle organizasyonlarla organ bağışının daha da yüksek rakamlara ulaşacağını kaydeden Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken, “Organ nakli çalışmalarına Sağlık Bakanlığı işbirliği içinde organ koordinatörü olarak devam ediyoruz. İnsanlar kendilerinin veya bir yakınlarının başına geldiğinde bunu daha iyi anlıyorlar. Bildiğiniz üzere ben de 2005 yılında organ nakli olmak için İzmir'e geldim. Burada geçirdiğim başarılı bir operasyon neticesinde hayata bağlandım ve bu kent benim ikinci doğum yerim oldu. Dolayısıyla bu kente duyduğum minnetin bir sonucu olarak İzmir'e organ nakli yapılabilen modern bir hastane kazandırmayı hedefledim ve bu hedefime de ulaştım. Oluşturduğumuz bu tarz kampanyalar ile organ bağışında daha da yüksek rakamlara çıkacağımıza inanıyorum. İstatistiklere baktığımızda Türkiye'de milyon nüfus başına 7 civarında donör sayısı gözüküyor. AB ülkelerinde ise bu oranlar 15-20 civarında. Bize düşen görev bu konuda farkındalık yaratarak insanları bilinçlendirmek ve bu rakamlara ulaşmak hatta geçmektir.” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ / www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükkarcı, Yerlikaya’yı ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyakalı amatör futbol kulüpleri Kaymakam'ı ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?