ANA SAYFA > EKONOMİ > OLİVTECH-4. EKOLOJİ FUARI İZMİRLİLERİ BULUŞTURDU

OLİVTECH-4. EKOLOJİ FUARI İZMİRLİLERİ BULUŞTURDU

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
OLİVTECH-4. EKOLOJİ FUARI İZMİRLİLERİ BULUŞTURDU

10 - 13 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşen OLIVTECH – 4’üncü Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı organik ve zeytin, zeytinyağı sektörünü İzmir’de buluşturdu.

10 - 13 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleşen OLIVTECH – 4’üncü Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ile EKOLOJİ İZMİR -  5’inci İzmir Organik Ürünler Fuarı, organik ve zeytin, zeytinyağı sektörünü İzmir’de buluşturdu. 4 gün süren fuarları, 27 ülkeden ve yurt içinden 36 ilden gelen alıcılar ziyaret etti, yabancı ilgisi sektörü memnun etti. Fuarlar, alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçileriyle dikkat çekerken, yurt dışı ziyaretçi katılımında ilk sırayı Ürdün ve Mısır aldı; İzmir dışı ziyaretçi de ise ilk sırada Manisa ve Aydın oldu. Fuarlara katılımın ve ziyaretçi ilgisinin beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini söyleyen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Gerek katılımcı gerekse de ziyaretçilerin gösterdiği ilgi, fuarların önümüzdeki yıllarda çok daha ileri noktalara geleceğinin göstergesi. İki genç fuarımızın zaman içinde kökleşeceği ve büyüyeceği kanısıyla, gelecekte daha başarılı, katılımcılarımızın daha da memnum ayrılacağı organizasyonlar gerçekleştirme amacındayız” dedi. İZFAŞ olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan alım heyetleri getirdiklerini söyleyen Örs; yurt içinden de Aydın, Çanakkale, Milas ve Orhangazi’den otobüs kaldırarak fuarlara, sektör için önemli olan bölgelerden alıcı getirdiklerini belirtti.
Örs, “Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Organik Ürünler Fuarı’nı İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda, 2 ve 3 No’lu hollerde gerçekleştirdik. Kültürpark alanında son kez düzenlediğimiz OLIVTECH & EKOLOJİ İZMİR, Gaziemir yeni fuar alanının açılmasından sonra, önümüzdeki yıl, bu alana taşınacak ve daha büyük katılımlarla sektöre katkıda bulunmaya devam edecek” diye konuştu.
11 bin 200 metrekare alanda düzenlenen 27 farklı ülkeden gelen profesyonel ziyaretçilerin gezdiği fuarlar, çeşitli iş bağlantılarının gerçekleşmesine de ev sahipliği yaptı. Fuarlar, katılımcıların tadım şovlarının yanı sıra “Bin Yıllık Zeytin Ağaçları” fotoğraf sergisi ve zengin panel programıyla renklendi. Fuar süresince, “Zeytin & Zeytinyağı Ekonomisi”, “Organik Tarım & Bitki Koruma”, “Börtü Böcek İçin Ev Yapımı İlaçlar”,  “Zeytinyağı Üretim Teknolojileri” başlıkları altında ve konusunda uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirilen söyleşiler yoğun ilgi gördü. ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Cezayir, Çin, Fransa, Güney Kore, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, KKTC, Libya, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yunanistan. Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yozgat. Zeytin ve zeytinyağı sektörü fuarına sahip çıktı. Sektörün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan OLUVTECH, bu yıl da profesyonellerin buluşma platformu oldu. OLIVTECH Fuarı’na ülkemizin 9 ilinden 184 firma katıldı. Fuar tadım şovları ve firmaların yeni ürün tanıtımlarıyla renklendi. Fuarda bu yıl firmaların zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yanı sıra zeytin salataları, tuzsuz zeytinler dikkat çekti. Katılımcılar zeytin, zeytinyağlarının tanıtımını OLIVTECH’de gerçekleştirdi. Zeytinyağı üretiminde kullanılan makineleri üreten firmalar da OLIVTECH’de yer alarak,  modern üretimde gelinen son noktayı ziyaretçilere tanıttı.
Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla’dan katılım olan OLIVTECH Fuarı’nda; zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makinaları ve ekipmanları sergilendi.Türk organik sektörünün tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan EKOLOJİ İZMİR,  Türkiye’nin “organik üretim başkenti” olarak kabul edilen İzmir’de beşinci kez düzenlendi. EKOLOJİ İZMİR Fuarı’na Türkiye’nin 22 ilinden toplam 102 firma katıldı. Sektörünün seçkin temsilcileri Organik Ürünler Fuarı’nda yeni pazarlara ulaşma olanağı buldu. Fuara, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yalova’dan, organik gıda, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firma kuruluşları katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ÇEVRE DOSTU İLK TÜRK YARIŞ OTOMOBİLİ...
Sonraki Haber TEMA VAKFI KARŞIYAKA GÖNÜLLÜLERİNDEN ÇEVRE ATAĞI

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?