ANA SAYFA > SAĞLIK > Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrencilerin sağlığını koruyanlar ödüllendirildi

Karşıyaka’da öğrencilerin sağlığını koruyan ‘’Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’’ ekibini ödüllendirildi.

Öğrencilerin sağlığını korumayı amaçlayan  ’Eğitim Kurumlarında, Kantinlerde Hijyen ve İnsan Sağlığı Projesi’’ Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel başkanlığında; Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Sağlık, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü, İzmir Kantinciler Esnaf Odası tarafından oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirildi. Proje İzmir’de ve Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini 5 yıldır koruyor.

Mavişehir İlkokulu Konferans Salonunda geniş katılımla gerçekleştirilen ödül töreni, Karşıyaka Ortaokulu öğrencilerinin müzik gösterileri ile başladı.

Ödül töreninde Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ve Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu birer konuşma yaptı.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, slayt gösterisi eşliğinde Proje hakkında bilgi verdi. 2012 yılında sadece kantin ve yemekhanelerle sınırlı olan Proje, 2015 yılında derslik ve tuvaletlerin yanı sıra okulun tüm departmanlarını içine alacak şekilde genişletildi. 2017 de ise kalorifer daireleri, okul bahçesi ve okul çevresinin de Projeye dâhil edilerek; okul çevresindeki esnafın da denetlenmesi belediyenin uzman ekipleri ve zabıtalar vasıtasıyla gerçekleştirildi. Şube müdürümüz Mehtap gemici başkanlığındaki komisyonca belirlenen 100 kritere göre okullar tek tek denetlendi ve bu kriterlere göre 80 puanı aşan daire amirleri okullar ve kantinler, okul aile birliği üyeleri ödüllendirildi.

Mustafa İslamoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi.  “2012 yılında okul sağlığı ve hijyeni konusunda bir fikirle ortaya çıkan projenin zaman içinde çok ciddi bir ivme kazanarak ve standartlar yükseltilerek belirli bir düzeye ulaştığını, toplumda okul çağındaki bütün çocukların mümkün olan en iyi bedensel, ruhsal ve sosyal yönden sağlığa kavuşmalarını sağlamak ve sürdürmek ve böylece çocukların ve dolayısıyla toplumun sağlık düzeyini yükseltmek amacıyla sağlıklı eğitim ortamı olmasının önemli olduğunu” söyledi.

İslamoğlu, Projenin iki önemli kazanımından bahsederek, ilk kazanımının 2015 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Beyaz Bayrak Projesi’’ inde 17 olan okulların sayısının yaptıkları denetim sonucunda bu projenin okullarda sağladığı iyileştirmelerle, bu sayının 60’a,Bir olan ‘’Beslenme Dostu Okul’ ’un bugün 25’e yükseldiğini” ifade etti. Projenin en önemli kazanımının Türkiye’nin ilk ve tek İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ödülü alan ilçe Milli eğitim müdürlüğü olmasındaki katkısıdır”  dedi.

Vali Yardımcısı Barış, 5 yıllık süreçte öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine katkı sunan ekibe teşekkür etti.

Belediye Başkanı Akpınar büyük bir aile olduklarını, belediye olarak insan sağlığına, hijyene çok önem verdiklerini belirterek,  “Cherrydomates kurusunu dağ çileği olarak satanları yakaladık.Bu büyük proje için sizleri kutluyorum. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için yaptığınız çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Kaymakam Yücel ise yaptığı konuşmada, güvenin denetime engel olmadığını belirterek şunları söyledi. “Sağ olsun arkadaşlarımız ‘Biz denetim yapmıyoruz, ziyaret ediyoruz’ diyerek çok medeni bir davranış gösterdiler. İzmir’imizinseçkin yerinde bulunan Karşıyaka’mızda 47 bin çocuğumuz söz konusu. 47 bin çocuğumuz bizlere emanet. Bu çocuklarımız bizlerin hem ümidi, hem yarınlarımızın teminatı. Bu çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri bizim için çok önemli. Bu kıymetli emanetin ne kadar emin ellerde olduğu, hizmet aldıklarında ne kadar korundukları da bizim için o kadar önemli. Yaklaşık 100 maddelik objektif kriterlerle bu denetimler yapıldı. Görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bu komisyonda görevli arkadaşlarımız 40 yıllık arkadaş gibi görevlerini birlikte sürdürmüşler. Geçen yıl 130 kilometrelik birlikte yol yapmışlar.”

Ödüllendirilenler: Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak, İzmir Kantinciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gazi Ağca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Emetli, 17 okul müdürü ve kantincileri, Okul Aile Birliği Üyeleri; Evin Leblebicioğlu Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Mamak, Gazi Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ramazan Ceylan, İnci Şener İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Mühübe Ünlü, Türkbirliği İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Betül Özen Erçikol,

Ödül törenine Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Yıldıray Çığırgil, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Emetli, İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak, okul müdürleri, okul aile birlikleri başkanları ve kantincileri katıldı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz Durmaz (www.karsiyakahaber.com)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'dan Menemen Belediyespor'a
Sonraki Haber Karşıyaka'da ilk iftar Şehit ve Gazi Ailelerine...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?