ANA SAYFA > GÜNDEM > Öğrenciler ''Kurtuluş Gecesi''ne yolculuk etti

Öğrenciler ''Kurtuluş Gecesi''ne yolculuk etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Öğrenciler ''Kurtuluş Gecesi''ne yolculuk etti

Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, İzmir Türk Koleji işbirliğiyle anlamlı bir buluşmaya imza attı. “İzmir’in Kurtuluş Gecesi - Atatürk Karşıyaka’da” başlıklı etkinlikte, Atatürk’ün silah arkadaşı Fahrettin Altay’ın kardeşi olan, Karşıyaka’nın ilk Belediye Başkanı Fikri Altay’ın torunu Zafer Falay 500 öğrenciyle bir araya geldi. Organizasyonun sunumunu ise Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel üstlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1922 yılında İzmir’in kurtuluş gecesinde, ailesine ait olan Karşıyaka’daki İplikçizade Köşkü’nde kaldığını anlatan Zafer Falay, ilk ağızdan dinlediği anıları öğrencilerle paylaştı. Etkinlikte, Atatürk’ün Dumlupınar’da kullandığı Fahrettin Altay’a ait dürbün, İplikçizade Köşkü’nde o dönem kullanılan ve aile tarafından saklanan bazı eşyalar ile Atatürk’ün oturduğu sandalyeler, aynı köşkte Atatürk’ten bir yıl önce konaklayan Yunan kralı Konstantin’in eşyaları da sergilendi. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine ve emanetlerine sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Atatürk’ün ilçesi Karşıyaka’da bu anlayışla yaşıyor, ülkemize ışık olmak için çalışıyoruz. Daha önce Çarşı Kültür Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz “İzmir’in Kurtuluş Gecesi - Atatürk Karşıyaka’da” başlıklı etkinliğimizi bu kez de İzmir Türk Koleji’nin öğrencileriyle buluşturmaktan mutluluk ve onur duyduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şair Mustafa Seyit Sutüven Karşıyaka'da anılacak
Sonraki Haber Balkanlılar Halk Dansları Festivali coşkulu bir törenle başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?