ANA SAYFA > EKONOMİ > ÖDEMİŞ OSB İÇİN A TAKIMI HAZIR

ÖDEMİŞ OSB İÇİN A TAKIMI HAZIR

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
ÖDEMİŞ OSB İÇİN A TAKIMI HAZIR

Ağırlıklı olarak gıda, tarım ve hayvancılık sektöründen 60 sanayi tesisinin kurulmasının planlandığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’ni yatırımcı ile buluşturacak A Takımı belirlendi.

Kamu, yerel yönetim ve sanayicilerin oluşturduğu müteşebbis heyet ve yönetim kurulu hedefini fabrika bacalarının hızla yükseltilerek ilçenin kalkınması olarak belirledi. Müteşebbis heyet başkanlığına İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten’in, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise 30 Mart yerel seçimlerinin galibi Mustafa Badem’in oybirliği ile seçildiği toplantıda konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “600 dönüm büyüklüğe sahip Ödemiş OSB’yi doldurmak çok kolay olacak. Bölgede fabrika bacaları yükseldiğinde ilçede varolan işsizlik sorununun çözümüne yardımcı olurken, katma değeri yüksek ürünler ilçe ve kent ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, Ödemiş Kaymakamlığı’nda biraraya geldi. Toplantıda Ödemiş OSB Müteşebbis Heyet Başkanı, Yönetim Kurulu Başkan ve üye seçimi seçimi yapıldı. Seçim sonunda Müteşebbis Heyet Başkanlığı’na İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem seçildi. Ödemiş OSB’nin yönetim kurulu üyeleri ise Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Gündüz oldu.

48 sanayi parseli bulunuyor

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, 15 kişilik müteşebbis heyetin kendi arasında yaptığı toplantıda başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tespit edildiğini belirterek, “Ödemiş tarım ve tarıma dayalı sanayi ile hayvancılıkta bölgemizin önemli merkezleri arasında yer alıyor. 600 dönüm alana sahip Ödemiş OSB’de 9’u satılmış, 48 sanayi, 9 sosyal parsel mevcut. Valilik, Kaymakamlık, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın yanı sıra 10 sanayicimiz müteşebbis heyette yer aldı. Mütevelli heyet ve yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyelerini belirledik. Ödemiş OSB, çok kolay dolacak. Sanayi tesisleri birer birer yükselerek ilçe ekonomisine ve bölgeye büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Altyapı ve yollara ağırlık verilecek

Ödemiş OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığına seçilen İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten de yatırıma çok uygun bir bölge olmasına rağmen altyapı ve yolları tamamlanmadığı için bölgenin yatırımcı alamadığını kaydetti. İçten, “Eksikliklerin hızla giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Tarım, gıda ve hayvancılık sektörü yatırımcılarını Ödemiş OSB’ye bekliyoruz” dedi. Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem de yaptığı açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın bölgede tarım ve hayvancılık yatırımlarına özel bir teşvik uygulaması için çalışma yapıldığı bilgisini verdiğini hatırlatarak, “Bu özel teşviğin yanı sıra ilçeye 20 kilometre mesafesi kalan doğalgaz geldiğinde Ödemiş OSB cazibe merkezi olacak ve yatırımcılar yer kapma sırasına girecek” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KAHKAHAYLA HAYATLARI DEĞİŞİYOR
Sonraki Haber DERİ'N FİKİRLER'İN KAZANANLARI BELLİ OLDU

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?