ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nâzım Hikmet Karşıyaka'daki heykelinin önünde anılacak

Nâzım Hikmet Karşıyaka'daki heykelinin önünde anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nâzım Hikmet Karşıyaka'daki heykelinin önünde anılacak

Karşıyaka Belediyesi 4 Haziran 2018, saat 18.00'de Gün Sazak Buları 80. Yıl Cumhuriyet Parkı'ndaki Nâzım Hikmet Anıt'ında dünya şairi Nâzım Hikmet'i anma etkinliği düzenliyor.

Barış, demokrasi, adalet, eşitlik, özgürlük, emek ve insan sevgisi içerikli bu anma etkinliğinde Nâzım Hikmet'in evrenselliğini dile getiren bir dünya şairi olduğuna vurgu yapılacak. Etkinlik editörü Veysel Çolak yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Nâzım Hikmet gibi dev bir şaire sahip olmak büyük onurdur. Bunun bilincinde olarak onun ideolojik ve estetik penceresinden hayatı değerlendirmek ve anlamak gerekir. Onun şiirleri, tiyatroları, romanları, düşünce yazıları bir hayat okuludur. Bu okulda kendini eğitenler, insandan yana bir kavganın içerisinde bulur kendini. Hayata sahip çıkar; barışı ve bağımsızlığı savunur. 7'den 70'e herkesi Nâzım Hikmet'in penceresinden dünyaya bakmaya davet ediyorum. Bireysel ve toplumsal geleceğimiz böyle bir tutumu gerektiriyor. Gönül ister ki herkes Nâzım Hikmet'in bir kitabını okuyarak onu ansın. Gönül ister ki her birey Nâzım Hikmet'in bir kitabını dostuna armağan etsin. Bu çok anlamlı olacaktır. Bu arada Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Nâzım Hikmet heykellerinin en güzellerinden biri de Yamanlar'da; Yamanlar Polis Karakolunun olduğu meydanda bulunmaktadır. Oraya da uğrayıp Nâzım Hikmet'le buluşmanın önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum."

Sunumunu şair Aslıhan Tüylüoğlu'nun yapacağı bu etkinlikte Veysel Çolak Nâzım Hikmet'in sanatına, işlediği konulara, onun Türkçe tutkusuna açıklık getiren bir konuşma yapacak. Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi katılımcılarından Ressam-eleştirmen Cevdet Yüceer, Zübeyde Fırat, Neda Olsoy, Taliha Değer ve Atakan Kartaltepe Nâzım Hikmet'in şiirlerini seslendirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de Nisan ayında 816 milyon dolar ihracat yapıldı
Sonraki Haber Boru değişti, kesinti uzamayacak...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?