ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > NUSRET GEMİSİ ZİYARETCİ AKININA UĞRADI

NUSRET GEMİSİ ZİYARETCİ AKININA UĞRADI

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
NUSRET GEMİSİ ZİYARETCİ AKININA UĞRADI

Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında önemli rol oynayan ve tarih yazan 'TCG Nusret' (N-16) mayın gemisinin aslına sadık kalınarak yapılan kopyası, İzmir'de ziyaretçi akınına uğradı.

Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı müze gemiyi gezen ziyaretçiler hatıra fotoğrafı çektirdi. Kentte bulunan turistler de gemiyi gezip bilgi aldı.  
Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda aslına sadık kalınarak 9 Ekim 2009'da inşa edilmeye başlanan ve 18 Mart 2011 tarihinde ziyarete açılan 38.8 metre uzunluğundaki 'TCG Nusret' Gemisi, İzmir'in Foça İlçesi ziyaretinin ardından İzmir'e geldi. Birinci Kordon'da ziyarete açılan müze gemiyi görmek isteyen İzmirliler, akın etti. Geminin güvertesine alınan ziyaretçiler gruplar halinde, asker maketlerin de bulunduğu bölümleri gezdi, gemi hakkında görevlilerden bilgi aldı. Geminin üst salonunda Çanakkale Deniz Harekatı ile ilgili sunumu dikkatle izleyen ziyaretçiler, alt güvertedeki ana teşhir alanları ve o dönemin yaşam mekanlarının temsili olarak canlandırıldığı bölümlerde tarihi yeniden yaşadı. Kentte bulunan yabancı turistler de gemiyi gezip bilgi aldı. Gemi Komutanı Kıdemli Üsteğmen Abdullah Burak Kandaş, "Gemimiz Çanakkale Deniz Savaşı'nın kazanılmasında kilit rol oynayan kahraman TCG Nusret mayın gemisinin anısını yaşatmak, bilimsel veriler ışığında gençlere anlatmak amacıyla Gölcük Tersane Komutanlığı'nda inşa edildi. Bugüne kadar Marmara Denizi'ne kıyısı olan bütün şehirler, Ege Denizi'ne kıyısı olan Ayvalık, Foça ve İzmir limanlarını ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde Dikili Limanı'nı da ziyaret edip Çanakkale'ye döneceğiz. Ziyaretlerimiz sırasında karşılaştığımız ilgi görülmeye değer. Halkımız akın akın gemimizi ziyaret etti. Gemimiz hizmete girdiğinden buyana yaklaşık 400 bin kişi tarafından ziyaret edildi" diye konuştu. Bu hafta pazartesi ve salı günleri de İzmir'de ziyarete açık olacak mayın gemisi, çarşamba ve perşembe günleri Dikili'de ziyaret edilebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber SESSİZLİKTE DANS FARKINDALIĞI...
Sonraki Haber HÜSEYİN MUTLU AKPINAR RÖPORTAJI...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?