ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Nazım Hikmet Karşıyaka’da anıldı

Nazım Hikmet Karşıyaka’da anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nazım Hikmet Karşıyaka’da anıldı

Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 54. yıl dönümünde, Karşıyaka’da gün boyu süren etkinliklerle anıldı.

Etkinlikler, Girne 80. Yıl Cumhuriyet Parkı’ndaki anıtında düzenlenen törenle başladı. Özgiller Dalan İlkokulu öğrencilerinden oluşan Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi Çocuk Korosu eserlerini okuyarak Nazım Hikmet’i andı
Aynı gün, Latife Hanım Köşkü Anı Evi Özel Müzesi’nin bahçesinde, “Nazım Hikmet Karikatür Portre Sergisi”nin de açılışı yapıldı. Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi, bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.
Günün son etkinliği ise Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen Şiir ve Müzik Dinletisi oldu. Yetkin Dikinciler, Senem Demircioğlu ve İklim Tamkan, salonu dolduran yüzlerce izleyiciye duygusal bir gece yaşattı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Nazım Hikmet; kavgası sanatının, sanatı kavgasının ürünü olan büyük bir şair, gerçek bir dehadır. Nazım Hikmet’in yaşamı, dünyayı anlamaya çalışanlar için bir üstün ahlaklılık örneğidir. 2015 yılında açtığımız anıtla Karşıyakamızda ölümsüzleşen Nazım Hikmet’i bir kez daha saygıyla anıyor; bizlere bıraktığı mirası geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaleci Erhan Konya yolcusu...
Sonraki Haber Karşıyakalılar yarın sandık başına gidecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?