ANA SAYFA > GÜNDEM > Muzaffer İzgü’nün adı Karşıyaka’da yaşayacak

Muzaffer İzgü’nün adı Karşıyaka’da yaşayacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muzaffer İzgü’nün adı Karşıyaka’da yaşayacak

Önceki gün yaşamını yitiren Türkiye'nin en önemli yazarlarından Muzaffer İzgü, Karşıyaka'da ölümsüzleşecek. Karşıyaka Belediyesi, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yeni açacağı anaokuluna usta yazarın ismini verecek.

Karşıyaka Belediyesi, çoğunluğu çocuklara yönelik 150'ye yakın kitap yazan ve önceki gün yaşamını yitiren Muzaffer İzgü'nün hatırasını ilçede yaşatacak. Belediye, Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapımı tamamlanma noktasına gelen yeni okul öncesi eğitim tesisine Muzaffer İzgü’nün adını verecek. Çocuklar usta yazarın kitaplarını okuyarak yaşama hazırlanacak. İzgü'nün isminin anaokuluna verilmesi için, belediye meclisinin ilk toplantısında karar alınacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Edebiyatımızın çok değerli bir ustasını, çocuklara okumayı sevdiren bir kahramanı, bir Cumhuriyet aydınını yitirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Muzaffer İzgü aramızdan ayrılsa da adı, eserleri ve insanlığı sonsuza kadar sevgiyle yaşayacak, saygıyla anılacaktır. Biz de Karşıyaka Belediyesi olarak bu değerli ismi yeni inşa ettiğimiz anaokulunda ölümsüzleştireceğiz. Mustafa Kemal Mahallemizdeki anaokulumuzu Eylül ayında hizmete açacağız. İsmi gibi güzel mahallemize çok yakışır bir anaokulu olacak. Mustafa Kemal ile özdeşleşen Muzaffer İzgü’nün adını anaokulumuza vermek de bizim için ayrı bir mutluluk ve onur olacak. Şimdiden Karşıyakamızın çocuklarına hayırlı olsun” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi, Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde inşa edilen anaokulu, yeni eğitim yılında hizmete girecek. Modern eğitim yuvası, toplam 624 metrekare kullanım alanına sahip olacak. İki katlı binada grup odaları, etkinlik alanı, oyun bahçesi, uyku odaları ve yemekhane gibi bölümler bulunacak. Mavişehir’de yine tamamlanma aşamasına gelen diğer yeni anaokulu ile birlikte, Karşıyaka Belediyesi’ne ait okul öncesi eğitim kurumlarının sayısı 7’ye çıkarılacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da ödemeler yapılacak mı?
Sonraki Haber Karşıyaka'da “Atletizmir Projesi” çalışmaları sürüyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?