ANA SAYFA > İZMİR > Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı

Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı

Türk edebiyatının en önemli mizah yazarlarından Muzaffer İzgü, son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçının cenaze töreni öncesinde Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saygı buluşması düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada "Çok büyük bir aydını ve üretken bir yazarı kaybettik. Adını yakınlarının ve sanatseverlerin tercihi doğrultusunda yeni yapılacak üç yeni kültür-sanat merkezinden birine vereceğiz" dedi.

84 yaşında hayata veda eden yazar Muzaffer İzgü, yaşamının son 40 yılını geçirdiği İzmir'den ölümsüzlüğe uğurlandı. Sanatçının son yolculuğu öncesi ilk tören İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin işbirliğiyle İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenledi. Buradaki saygı buluşmasına Muzaffer İzgü'nün yakınları, sanatçı arkadaşları, okurları, belediye başkanları ve çok sayıda İzmirli katıldı. Şair Bekir Yurdakul'un sunumunu gerçekleştirdiği törende duygu dolu anlar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in anma konuşmalarının yanı sıra sanatçı dostları Menderes Samancılar, Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Hüseyin Yurttaş, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Gürsel Gezen, yayımcı Erol Altın ve oğlu Ahmet Şahin İzgü onunla olan anılarını ve duygularını katılımcılarla paylaştı.

Büyük bir aydını kaybettik
Türkiye'nin çok büyük bir aydınını, üretken bir yazarını ve en önemlisi iyi bir insanı kaybettiğini dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Anadolu'da bir söz vardır; 'dolgun başak eğik durur' derler. Kafası ve beyni dolu insanların sergilediği tevazuyu anlatır. Muzaffer İzgü de işte böyle bir insandı. Adana'da doğmuştu ama 40 yıllık gerçek bir İzmirliydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl düzenlediği 2. İzmir Mizah Festivali’ne “Onur Yazarı” olarak davet edilmişti. Orada yaptığı konuşma ve sözleri aklımdan hiç çıkmıyor. 'Mizahı anlamak için zeki olmak gerekir. Mizah topsuz tüfeksiz bir silahtır. Vurdu mu yıkar! Mizahçılar korkmaz! Korkmayan mizah, toplumlar için en önemli şeydir. Bu halk beni üç yıl yatılı okuttu. Yedirdi, içirdi, çamaşır ayakkabı verdi. Ben halkıma hala borcumu ödeyemiyorum. Belki de yazdığım 154 kitabın altında yatan budur' demişti. Yaşam felsefesini böyle özetlemişti."

Muzaffer İzgü'nün isminin çok sevdiği İzmir'de yaşatılması için gerekeni yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, "Adını yakınlarının ve sanatseverlerin tercihi doğrultusunda yeni yapılacak üç yeni kültür-sanat merkezinden birine vereceğiz" dedi.

Adana'dan gelen kara tren
Sanatçının kendi hayatını anlattığı Zıkkımın Kökü romanından uyarlanan filmde babası rolünü canlandıran sinema sanatçısı Menderes Samancılar'ın konuşması da davetlileri duygulandırdı. Muzaffer İzgü ile çok özel bir dostlukları olduğunu ifade eden Samancılar, "O Adana'dan İzmir'e gelen bir kara trendi. Biz de onun dumanının peşinden buralara sürüklendik" diye konuştuk. 

Oğlu Ahmet Şahin İzgü ise "O benim kahramanımdı. Şimdi çocuklarımın, torunlarının, tüm çocukların kahramanı. Bana onunla geçen 64 yıl yetmedi. Sizleri bilemiyorum" dedi. Törenin sonunda tüm davetliler yazar Muzaffer İzgü'nün tabutuna karanfiller bıraktı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 6.Ildırı Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi gördü
Sonraki Haber Karşıyaka’da forma reklamı krizi…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?