ANA SAYFA > İZMİR > Musa Çam: ''Erdoğan yeminine sadık kalsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı!''

Musa Çam: ''Erdoğan yeminine sadık kalsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı!''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Musa Çam: ''Erdoğan yeminine sadık kalsaydı 15 Temmuz yaşanmazdı!''

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 15 Temmuz’un yıl dönümünde yaptığı açıklamada 15 yıldır iktidarda her mevkide bulunmuş olan Recep Tayyip Erdoğan’ın ettiği yemine sadık kalmadığına ve bunun sonucunda ülkenin 15 Temmuz gecesini yaşadığına vurgu yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçtiği halde darbe girişiminin ne doğru, ne de bilimsel bir araştırılması yapıldığına dikkat çeken Çam, “Bu irticai örgütlenmenin kamu yönetiminin neredeyse tamamını nasıl ele geçirdiğini, kimler tarafından ne düzeyde himaye ve destek gördüğünü, örneğin ‘Ne istediniz de vermedim’ itiraflarını konuşmayacağız, tartışmayacağız. Sadece ‘Vay hainler’, ‘Sizi gidi gözü doymazlar’ diyerek lanetleyeceğiz, 15 Temmuz’u bayram ilan edeceğiz, bu tarihi ihaneti anlamış ve çözümlemiş olacağız… Böyle saçmalık, böyle tutarsızlık olmaz! Bugüne kadar yapılanlar; kuru gürültü ile olayların özünün unutturulmaya çalışılmasıdır. 15 Temmuz FETÖ soruşturmasından kaçıyorlar. Çünkü koltuklarından, iktidardan olacaklarından korkuyorlar. Ciddi ve bilimsel bir araştırma sonucu Erdoğan’a AKP’ye dokunacaktır. O zaman gerçek FETÖ’cü ortaya çıkacak o da Erdoğan’ın ta kendisi” dedi.

 

ADALETSİZLİĞİN ŞAMPİYONU OLDULAR!

 

15 Temmuz sonrası muhalefetin tamamen susturulmaya çalışıldığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Çam, şunları dile getirdi: “Erdoğan ve AKP’sine ne kadar muhalif varsa, hedef haline getirilmiş, baskı ile ezilmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır. Siyasi iktidar hukuksuzluğun, adaletsizliğin şampiyonu haline gelmiştir. Tüm bu baskı, terör ve yasaklar da ülkemizin beka sorunu var diyerek halka yutturulmak isteniyor. Beka sorunu varsa bu halkın gönüllü desteği ile çözülür. Mutlaka bir beka sorunundan söz edilecekse, şu 1 yıldaki uygulamalar da göstermektedir ki, ülkenin değil Erdoğan’ın böyle bir sorunu var. Son 10-15 yılda ülkemizin iç ve dış politikalarının tek belirleyicisi olan Erdoğan, milletvekili, başbakan, cumhurbaşkanı olurken yaptığı yemine sadık kalsaydı, ne FETÖ diye bir örgüt olurdu, ne de 15 Temmuz!” 

 

YENİ KRİZLERİN BİRİNCİ SORUMLUSU İKTİDARDIR!

 

15 Temmuz gecesinin laikliğin ne kadar önemli bir ilke olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını ifade eden Çam, “Laiklik ne kadar da önemliymiş. 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşadıklarımız da göstermiştir ki din siyasetin; tarikat, cemaat vs. ise devlet örgütlenmesinin kesin kes dışında tutulmalıdır. Bunun siyasi literatürdeki adı Laikliktir!” diye konuştu.

 

Adalet Yürüyüşü’nün ciddi bir uyarı olduğuna vurgu yapan Çam, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeter artık! Adalet yürüyüşümüz sizler için ciddi bir uyarıdır. Adaletsiz yönetim ve politikalarınıza karşı halk tam bir tedirginlik içerisindedir, ülke patlamaya gebedir, yarın bu toplum yeni krizlere sürüklenirse bunun birinci dereceden sorumlusu sizler olacaksınız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Misket Dikmen: ''Demokrasimize birlikte sahip çıkalım''
Sonraki Haber Ali Musa Bina: ''15 Temmuz Direniş Ruhu yolumuzu aydınlatıyor''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?