ANA SAYFA > GÜNDEM > Müftü Gürler ‘’Annelere saygı göstermek dini ve vicdani bir görevdir”

Müftü Gürler ‘’Annelere saygı göstermek dini ve vicdani bir görevdir”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Müftü Gürler ‘’Annelere saygı göstermek dini ve vicdani bir görevdir”

Karşıyaka Müftülüğü, Anneler Günü nedeniyle bir program düzenledi. Karşıyaka Vilayetler Evinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mustafa Kemal Paşa Cami Müezzini Şuayip Coşkun tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel ve İlçe Müftüsü İsa Gürler birer konuşma yaptı.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel konuşmasında, Annelerimize sadece Anneler Günü’nde değil ömür boyu saygı göstermemiz gerektiğini, çünkü cennetin annelerin ayakları altında olduğunu, iyilik yapılmaya en layık varlıkların öncelikle annelerimiz olduğunu söyledi.

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler ise yaptığı konuşmada,  Annelere saygı göstermenin, onlara daima iyilik yapmanın dini, insani ve vicdani bir görev olduğunu belirterek, bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirip milletimize emanet eden Zübeyde Ana’yı ve tüm anneleri saygıyla anıyoruz dedi.

Daha sonra Karşıyaka Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları’nda eğitim-öğretime devam eden öğrenciler arasında düzenlenen şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin okuduğu şiirlerden oluşan şiir dinletisiyle program devam etti.

Yarışmada birinci olan Şemikler Kur’an Kursu öğrencisi Songül Düzkaya, kendi yazmış olduğu Canım Annem şiirini, ikinci Nergiz Kur’an Kursu’ndan Sermin Özşimşir Annemsin isimli şiiri, üçüncü H.Ali Gültekin Kur’an Kursu’ndan Gülcan Alp Analık Nedir Annem isimli şiiri, dördüncü İhsan Gültekin Kur’an Kursu’ndan Tubay Geçitli kendi yazdığı Zübeyde Ana şiirini, beşinci Dizdar Kur’an Kursu öğrencisi Fatma Pala Gelemem Anne isimli şiiri, altıncı Dizdar Kur’an Kursu’ndan Hülya Akyoldaş Anneciğim, yedinci Tersane Kur’an Kursu öğrencisi Narmin Maharramova Ana isimli şiirini okudu.Şiir dinletisi esnasında duygulu anlar yaşandı.

Nergiz Kur’an Kursundan Sermin Özşimşir programa katılan 95 yaşındaki annesinin elini öperek ödülünü annesine takdim etmesi duygulu anların daha da artmasına neden oldu.

 Programa Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Belediye Başkan vekili FarukYıldırım, Tarım Müdürü İsmail Emetli, Kızılay Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Furtana, Kasiad Başkan Yardımcısı, Türkiye Diyanet Vakfı Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Yıldırım, MHP ve CHP parti temsilcileri, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Halil Taşçı, gaziler, öğrenci ve öğreticiler katıldı.

Haber ve fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ /www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2. Karşıyaka Çocuk Atletizm Şenliği göz doldurdu
Sonraki Haber Karşıyaka Ramazan’a hazır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?