ANA SAYFA > EĞİTİM > Müdürler ''Kantinlerde hijyen ve insan sağlığı'' için toplandı

Müdürler ''Kantinlerde hijyen ve insan sağlığı'' için toplandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Müdürler ''Kantinlerde hijyen ve insan sağlığı'' için toplandı

Karşıyaka’da bulunan okul müdürleri, okul kantin ve yemekhaneleri hijyen ve denetimi için toplandılar.

''Kantin ve Hijyen Denetim Kurulu''  Karşıyaka Mavişehir ilkokulunda önce okul müdürleri ile daha sonra kantin ve yemekhane işletmecileri ile toplandı.

Karşıyaka Mavişehir İlkokulu’ndaki toplantılara Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici,  İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesinden yetkililer katıldı.

Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehtap Gemici birer konuşma yaptılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İslamoğlu yaptığı konuşmada öğrenci sağlığının önemine değinerek şunları söyledi. “Öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir. Gelecekte sağlıklı bir toplum oluşturmak istiyorsak sağlıklı, eğitimli bireyler yetiştirmemiz gerekir…” İslamoğlu  sözlerini komisyon üyelerine ve komisyonun çalışması sırasında belirlenen eksikliklerin giderilmesi sürecinde gösterdikleri çabaları için okul müdürlerine teşekkür ederek bitirdi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çığırgil, komisyona ve bu projenin işleyişinde organizasyonda lokomotif görev alan ve projenin kurucusu milli eğitim müdürüne teşekkür etti. Yararına inandığı, yararlı sonuçlarını gördüğü projeye desteklerinin seve seve devam edeceklerini belirtti

Şube Müdürü Mehtap Gemici, denetimin amacını kapsamının geliştirilmesinin gerekçesini belirlenen genel eksiklik örneklerini ve sağlıklı eğitim ortamının eğitim kalitesini arttırılmasındaki önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Gemici, projenin bu haliyle çalışmasının beş farklı kurum yöneticisinin desteğiyle mümkün olduğunu, beş kurum yöneticisine de verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Karşıyaka’da İlçe Milli Eğitim, Karşıyaka Belediyesi, İlçe Tarım, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Kantinciler Odası temsilcilerinden oluşan ''Kantin ve Hijyen Denetim kurulu'' Türkiye’de bir ilk olarak biliniyor.

2012 yılında başlatılan ''Kantin Ve Hijyen Denetimi Projesi''  dört yıldır başarı ile sürdürülerek bu yıl adı  '' EĞİTİM KURUMLARINDA, KANTINLERDE HİJYEN VE İNSAN SAĞLIĞI'' projesi olarak değiştirildi. Proje ile 14 ana başlık altında 78 kriter ile tüm okullar bahçe girişinden çatıya, çatıdan kalorifer kazanına tüm birimler ziyaret edilerek bir denetim süreci geliştirildi. Belirlenen eksiklikler anında okul idaresiyle tutanakla tespit edilerek verilen sure sonrası bu eksikliklerin giderilmesi istendi ve nasıl giderileceği konusunda rehberlik ve eğitici çalışmalar da yapılarak eksikliklerin giderilmesi sağlandı.

Bu yıl kurulun aldığı karar ile motive amaçlı olarak 1. 2. ve 3. olan okul ve kantinlere ödül vermek yerine, belirlenen standarttın üstünde görülen tüm okullara ödül verilecek. Bu karar doğrultusunda, bu yıl 6 okul ve 6 kantin 3 ana okulu ödüi alma standardını yakalayarak ödül almaya hak kazandı.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz DURMAZ /KARŞIYAKA HABER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eczacılık Günü Karşıyaka’da kutlandı
Sonraki Haber Zübeyde Hanım İlkokulu'na İngilizce derslik

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?