ANA SAYFA > OKUYUCU MEKTUBU > MÜDÜR OLMAK VATANDAŞA BAĞIRMA HAKKI VERİR Mİ?

MÜDÜR OLMAK VATANDAŞA BAĞIRMA HAKKI VERİR Mİ?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MÜDÜR OLMAK VATANDAŞA BAĞIRMA HAKKI VERİR Mİ?

Eğitim açısından İzmir’de en yüksek orana sahip ilçe, Karşıyaka. Ama vatandaşlık hakkını arama konusu ne yazık ki eğitim dinlemiyor.

 Hep itelenmeye, hep kakılmaya alışmış vatandaş özellikle memurların hışımına uğruyor. Bunu bugün birebir yaşama fırsatı bulduk ne yazık ki! Geçtiğimiz sene Buca ilçe Nüfus Müdürlüğünü yapan Meral Setkaya her halde Karşıyaka‘yı ve Nüfus Müdürlüğünü sindirememiş ve diğer ilçe insanları ile karıştırıyor! Nüfus müdürlüğünde belki vatandaşın her an yaşadığı eziyeti bugün biz de yaşadık. Tek fark hakkımızı aradık. Ve gerekli yerlere, İçişleri bakanlığı, İzmir Valiliği’ne şikayetlerimizi yaptık. Görevini yapan, vatandaşın yanında olan memurun her zaman yanındayız. Ama insanları bağırarak, iterek kakarak görev yaptığını zannedenlerin de karşısındayız…

Şimdi yaşanılan durumu özetleyelim
Dergimiz (Karşıyala Life) İmtiyaz Müdürü Güliz Eğrihancı ve Reklam Müdürümüz Gülnaz İrtem ile birlikte Karşıyaka Nüfus Müdürlüğünden Nüfüs hüvviyeti almaya gitmiştik. Dışarıda numaratörden numaramızı alıp sıramızı beklerken hem soru sormak hem de hava sıcak olduğu için klimalı ortamda biraz beklemek için içeri girdik. Bu sırada sonradan Nüfus Müdürü olduğunu öğrendiğimiz kişi vatandaşları azarlamaya başladı. Soru soranlara bağırıp dışarı çıkmalarını söylerken yardımcı olan memurları da azarladığını gördük. Bu bağırış içerisinde hışımla dönüp “bize çıkın dışarı burada beklemeyin” diye bağırdı. Bağırmaması gerektiğini havanın sıcak olduğunu söylememize rağmen “ben buranın müdürüyüm deyip ” dışarıdan güvenliği çağırtıp dışarı çıkarttırdı. Sonrasında işlemi yaptırmak için içeri girdiğimizde yerinde olmadığını ve çıktığını söylediler.

Önce bir basın mensubu sonra bir vatandaş olarak sormak istiyorum. “Müdür olmak vatandaşa bağırma hakkı verir mi?” Kişi veya kurumdan bir özür beklemekteyiz.

Ozan İlginoğlu

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber LG GPAD SATIŞA ÇIKIYOR
Sonraki Haber BOSTANLI SAHİLİ REZALETİ

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?