ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > MODERN DANSIN EFSANESİ İZMİR FESTİVALİ’NDE

MODERN DANSIN EFSANESİ İZMİR FESTİVALİ’NDE

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MODERN DANSIN EFSANESİ İZMİR FESTİVALİ’NDE

Modern dansın kurallarını yazan, efsane dansçı ve koreograf Martha Graham’in kurduğu, Amerika’nın en eski dans topluluğu Martha Graham Dance Company (MGDC), 28. Uluslararası İzmir Festivali’nde gösteri yapacak.

17 Temmuz 2014 Perşembe akşamı saat 21.30’da başlayacak gösteride MGDC, modern dans tarihinin satırbaşları kabul edilen efsanevi koreografilerinden örnekler sunacak.

Döneminin bütün önemli sanatçılarıyla işbirliği yaparak disiplinlerarası sanat üretiminin ilk örneğini oluşturan Martha Graham’in 1926 yılında kendisi gibi üstün yetenekli dansçılarla kurduğu MGDC, o günden bu güne çağdaş dansın gelişimine öncülük etmiştir. Martha Graham’ın geniş vizyonuyla ortaya çıkan bu Topluluk, sanatçı jenerasyonlarını etkilemiş ve izleyicileri kendisine hayran bırakan zamansız ve bir o kadar da eşsiz Amerika dans stilini hayata geçirmiştir. Çağdaş dansın hareket içeriğine genişlik kazandıran Graham ve Topluluğu, etkisini ve yankısını derinleştirerek modern sosyal, politik, psikolojik ve cinsel konseptlerdeki çalışmalara kök salarak sanat kapsamını sonsuza dek değiştirmiştir.

MGDC, 17 Temmuz Perşembe günü yapacağı gösteride, Panorama, Errand, Echo ve Rite of Spring adlı koreografileri sahneleyecektir. İKSEV ve MGDC’nin birlikte yürüttüğü Proje kapsamında Panorama adlı eseri 22 Türk dansçı rol alacaktır.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber PELİN KARAHAN ÇEŞME'DE BALAYINDA

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?