ANA SAYFA > İZMİR > Milli Savunma Komisyonu üyesi vekillerden 15 Temmuz ziyareti

Milli Savunma Komisyonu üyesi vekillerden 15 Temmuz ziyareti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Milli Savunma Komisyonu üyesi vekillerden 15 Temmuz ziyareti

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in orduyu ve ülkeyi işgalden kurtaracak ilk kurşunu attığını söyleyerek, Şehit Halisdemir'in milyonların yüreğinde yattığını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hedef alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı ile Özel Harekat Daire Başkanlığı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı ziyaret eden TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, başsağlığı dileklerini iletti. 
Komisyon üyeleri, darbe gecesi Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren koruma astsubayı Ömer Halisdemir'in şehit edildiği yere gitti. Komisyon üyelerine, 'vur' emrini veren Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı eşlik etti ve darbe girişimi gecesinde yaşananları aktardı. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazid, yaptığı değerlendirmede 15 Temmuz gecesinde ordu içindeki darbe karşıtı subayların müdahalesiyle gidişatın değiştiğini ifade etti. 
Şehit Ömer Halisdemir'in orduyu ve ülkeyi işgalden kurtaracak ilk kurşunu attığını belirten CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Şehit Halisdemir'in milyonların yüreğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yattığını söyledi.

ORDUYU VE ÜLKEYİ KURTARAN İLK KURŞUNU ATAN KAHRAMAN!

Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşı'nda askerlerine 'Ben size taaruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum' sözlerinin bugüne yansıması olduğunu söyleyen Bakan, "Mehmetçik aynı Mehmetçik, ordu aynı ordudur" dedi. Şehit Ömer Halisdemir'in orduyu ve ülkeyi işgalden kurtaracak ilk kurşunu attığını belirten Bakan, "Ordunun en tepesindeki çete mensubu generaller daha iyi yaşamak için ve hırsları uğruna ihanet ederken, Şehit Ömer Halisdemir, ihaneti alnının ortasından vurdu. Ordumuzu ve ülkemizi işgalden kurtaran ilk kurşunu atan kahramandır. O şimdi Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu İzmir'de atan Hasan Tahsin gibi milyonların yüreğinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında yatıyor" diye konuştu. 
Komisyon üyeleri daha sonra, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de okul sahaları renklendi
Sonraki Haber Yunan-Türk Gençlik Orkestrası Rodos, İzmir ve Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?