ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka'dan Anıt tepkisi...

MHP Karşıyaka'dan Anıt tepkisi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka'dan Anıt tepkisi...

MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, kentin sorunlarını takibe devam ediyor. Karşıyaka Belediyesi'nin "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı"nı yıkarak yeniden yaptırmasını ağır bir dille eleştiren MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, "Karşıyaka Belediyesi maddi kaynaklarını kentin acil sorunlarını çözen rasyonel, kamu yararına olan projeler üretmek için harcamalıdır. MHP Karşıyaka olarak bu kaynakların doğru yerlerde harcanması, kamu yararına projeler üretilmesi takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

MHP Karşıyaka'dan konuyla ilgili gelen açıklama şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı, kentin sorunlarına ve değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Karşıyaka Devlet Hastanesi, Karşıyaka Stadı gibi kentin önemli ihtiyaçlarını kamuoyunun ve resmi makamların önüne getiren ve takipçisi olan Akif Yılmaz Başkanlığındaki MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, Cumhuriyetin değerlerine karşı duyarsızca hareket eden Karşıyaka Belediyesi'nin çalışmalarını da aralıksız takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanı tarafından yazılan "Bir Başkan, Bir Şehir, Bir Aşk"  adlı kitap için yapılan harcamaları ve vergileri soran, MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, bu kez de belediye tarafından yıkılarak yeniden yapılacak olan "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı"nı tekrar gündeme taşıdı.

Karşıyaka Belediyesi'nin yaptığı açıklamalarla, kamuoyunu yanılttığına dikkat çeken MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, AKP'li Belediye Meclisi üyelerini de belediyenin yaptığı haksızlıklara ve yanlışlıklara sessiz kalmakla suçladı.  Belediyenin yaptığı açıklamalardaki ana başlıkları sıralayan Başkan Yılmaz, "Karşıyaka'nın değerlerine ve sorunlarına duyarsız olan CHP'li Belediye, 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı' ile ilgili olarak; Körfez kıyısında bulunmasının da etkisiyle anıtın yoğun şekilde aşındığı, tuzlu suya maruz kaldığı ve korozyon meydana geldiğini, resmi kuruluşlarca ağır hasarlı raporu verildiği, can ve mal güvenliği açısından risk taşıdığı, telif sahibi Prof. Dr. Tamer Başoğlu’nun onayı ile hazırlanan proje bulunduğu iddialarını dile getiriyor ve bunlar için anıtın yıkılarak yeniden yapılmasının gündeme getirildiğini söylüyor.  CHP'li Belediye, yeni yapının tuzlu sudan etkilenmeyeceğini, bir daha asla korozyona uğramayacağını, sanata ve sanatçıya saygı gösterilerek Fikir ve Sanat Eserleri Yasası’nı çiğnemeden anıtın yeniden yapılacağını, bundan sonraki süreçte de her türlü bakım ve onarımının yapılacağını dile getiriyor" diye konuştu.

İhale eki projeleri uzmanlara incelettiklerinin altını çizen MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, sözlerine şöyle sürdürdü: "İhale eki projeler incelendiğinde; tuzlu suya, sülfatlı sulara karşı herhangi bir önlem alınmadığı görülmüştür. Ayrıca yerel yönetim yapıyı koruyamadığını, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye attığını itiraf etmiştir. Mevcut anıtı yıkmak için telif sahibinden onay alındığını beyan etmiştir. Hal bu ki Heykeltraş Prof. Dr. Tamer Başoğlu, rölyeflerden oluşan bronz kuşağın tasarım ve uygulamasından sorumludur. Projenin Mimarı Erkal Güngören’in ismi hiç geçmemektedir. Kendisi vefat etmiştir, fakat yasal temsilcileri kızı Ela Güngören Hanımefendi kendilerine hiç danışılmadığını, bilgi dahi verilmediğini açıklamıştır. Asıl vahim olan Anıt’ın gerçek sahiplerinin fikri alınmamıştır. Tarifeli vapur hatlarında para toplanmıştır, bağışlar yapılmıştır. Projenin finansmanı için Karşıyakalı vatandaşlarımız el vermiştir. Yokluk yıllarında, Atatürk, Annesi ve Kadın Kadın Hakları Anıtı’nı diriltmiştir. Yedi düvele Karşıyakalının, İzmirlinin azim ve kararlılığını göstermiştir."

Hal böyleyken, anıtın yıkılış ve yeniden yapılış sebebini Karşıyakalıların merak ettiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: "Neden bu tarihi miras neden yıkılıyor? Neden mirasımıza sahip çıkmıyoruz? Bütçesini ve zamanını en ekonomik bir şekilde kentin öncelikli sorunlarını çözmekle mükellef olan yerel yönetim neden tarihi değerleri yıkıp, yerine tekrar ölçeklendirerek aynısını yapacak? Yeni projelerle kente sosyo-ekonomik değerler katacağına, bu proje ile kime, kimlere, hangi yandaş firmalara değer katılacaktır? Yerel yönetim maddi kaynağını, kentin acil sorunlarını çözen rasyonel, kamu yararına olan projeler üretmek için harcamalıdır. Abartılmış maliyetlerle proje yaptım demiş olmak için projeler yapılmamalıdır. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak bu kaynakların doğru yerlerde harcanması, kamu yararına projeler üretilmesi için konuyu yakından takip etmeye devam edeceğiz."

Karşıyakalıların da katkılarıyla 1972 yılında Mimar Erkal Güngören ve Prof. Dr. Tamer Başoğlu tarafından yapılan ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 50. yılı anısına 1973 yılında açılan anıt, CHP'li belediyenin duyarsızlığı ve bakımsız bırakması ile korozyona uğramıştı. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz mart ayında kamoyunun gündemine getirilmiş ve "Karşıyaka Belediyesi Kime Rant Sağlayacak" başlığı ile genel basında da yer almıştı. MHP Karşıyaka İlçe Teşkilatı, yaptığı yazılı açıklamada; "Böylesine kentiyle bütünleşmiş, Karşıyaka'nın simgesi haline gelen 43 yıldır dimdik ayakta duran, tarihe şahitlik etmiş anıt neden kaderine terkedilmiş, bakımsız bırakılmıştır" diye sormuştu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından 5 Nisan 2017 tarihinde 7 milyon 129 bin 428 lira 77 kuruş muhammen bedelle ihaleye çıkartılan "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı", 25 Nisan 2017 tarihinde 6 milyon 850 bin 857 TL'lik ihale bedeli ile sözleşme imzalanmıştı. İhaleye üç firma teklif vermiş, iki firmanın teklifi geçerli sayılmıştı. Sözleşmeye göre yapımına 28 Nisan 2017’de başlanan anıt 14 Ekim 2017’de bitirilecek."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Havajet ilk mezunlarını verdi
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları'nda 2. oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?