ANA SAYFA > GÜNDEM > MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı: Karşıyaka esnafı kan ağlıyor

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı: Karşıyaka esnafı kan ağlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı: Karşıyaka esnafı kan ağlıyor

MHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı, Şubat-Mart 2017 dönemini kapsayacak şekilde Karşıyaka çarşı esnafının ekonomik durumunu tespit etmeye yönelik olarak 100 denek üzerinde gerçekleştirilen anket uygulamasının sonuçlarını basınla paylaştı.

Yapılan açıklamada, son dönemlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmaların mal ve hizmetlerin üretim ve elde ediş maliyeti üzerinde baskı oluşturduğu, buna bağlı olarak satış fiyatlarının artığı, neticesinde talep kırılganlığı yaşandığı ve makro ölçekte enflasyonun yükselmesine neden olduğu değerlendirilmesinde bulunuldu. Mal ve hizmet fiyatlarındaki artışın, satın alma gücünün desteklenmemesi durumunda orta ve uzun vadede işsizliğe etki edebileceği, işsizliği arttırabileceği vurgusu yapıldı. Aynı şekilde esnafın, ticari faaliyetleriyle ilgili olarak finansman bulmada zorluk yaşadığı, KOSGEB tarafından Mart itibariyle ödenmeye başlanan genel destek programı dâhilindeki teşviklerle biraz olsun rahatladığı ifade edildi.

Ankette esnafa yöneltilen sorular neticesinde, esnafın Karşıyaka belediyesinden istediği desteği göremediği sonucunun kuvvetli bir şekilde çıktığını ifade eden MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi gibi ödenen yerel nitelikteki vergilerin, hizmet olarak esnafa dönüşünün istenilen düzeyde olmadığı çıkarımında bulundu. Yapılan tramvay projesinin kamusal hizmet sunumu anlamında girdi maliyetinin oldukça yüksek, hizmet çıktısının marjinal ve sosyal faydasının o düzeyde yüksek olmadığını vurgulayan Yılmaz, bu projenin Karşıyaka ulaşımına marjinal bir katkı sağlamadığı gibi yolların daraltıldığını ve yolcuların istasyonlardan aniden yola çıkmaları durumunda kaza riskinin doğduğunu bunun da hayati tehlike arz ettiğini önemle ifade etti. Yine Karşıyaka çarşıda yoğun bir pis kokunun olduğunu, bu durumdan gerek esnafların gerekse de müşterilerin olumsuz olarak etkilendiğini ve gönül rahatlığıyla alışveriş yapılamadığını söyledi. Ayrıca, Karşıyaka halkının oylarıyla seçilen belediye başkanının, çözüm odaklı olarak esnafın sorunlarına, istek ve taleplerine daha duyarlı olması gerektiği, aksi halde esnafın halinin daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da kavga eden kadın sürücüler uzlaşamadı...
Sonraki Haber Bornova Şiir Yarışması’nı kazanan esere Coşkun Sabah beste yapacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?